TamTamTools: platform van artiesten voor artiesten

by Knopskaya

TamTamTools is een innovatief platform, niet in haar software doch wel in haar missie. Het is een veilige omgeving voor artiesten waar de twee belangrijkste factoren – geld en connecties – geen invloed hebben. Het is een systeem waarbij je eigen harde werk een effectieve beloning kent, niet in het minst door een passieve inkomstenstroom die je zelf als artiest zal gaan controleren of aansturen.

Niets aan de twijfel overgelaten

Je bent jong, je bent artiest en je wil wat. De artiesten achter dit concept bundelden nét dat wat nodig is.

Een webstore:
Door een samenwerking met Bertus kan een catalogus voorgelegd van cd’s -met meer dan 1miljoen – waar uiteraard de albums van de leden in het oog zullen springen en in zoekresultaten – mits een extra toelage- bovenaan zullen verschijnen.
Een crowdfunding platform:
Crowdfunding.tamTamTools.tv is gemaakt met een basic level development maar het eigenlijke doel van dit portaal gelinkt aan de hoofdwebsite is artiesten de kans geven ook tijdens hun campagne, wanneer ze zelf voorschotten betalen, reeds hun verzamelde geld gestort te zien. In tegenstelling tot andere websites die commissies tot 34 procent vragen, is de commissie 6% voor premium members en 8% voor andere artiesten.
Een online TV portaal met block chain store, met een wordpress website zullen we de content van onze members en hun sponsors gaan streamen, dit om hen in staat te stellen aan de hand van hun eigen inspanningen hun sponsors een return te geven die anders onmogelijk zou zijn.
Voor de members is er op het hoofdportaal www.TamTamTools.com een boeket aan tools:
-Een professioneel event-portaal met mogelijkheid tot ticketing,
Ook hier nemen we commissie op de verkochte tickets percentage hangt af van het type membership.
-Een professioneel audio-pack
Hier beslist een lid zelf in welke mate hij de audio beschikbaar maakt. Gaat het zuiver om verkoop, is het voor het member aangewezen zijn audio door ons in de store te laden.
-Resumés
Net zoals bij LinkedIn is er een grote basis voor resumés, deze zijn deelbaar en printbaar zonder moeite, elk woord van het cv wordt opgenomen in alle zoekresultaten. CVs kan je als member ook gaan sponsoren opdat het bovenaan wordt geplaatst in de zoekresultaten.
-Video Portaal,
Mogelijkheid om je videos met een embed of op de eigen servers te plaatsen. Hoeveelheid data is afhankelijk van niveau van membership.
-Campagne-Creatie,
Deze zijn bedoeld om bijvoorbeeld een cd te gaan promoten bij een specifiek netwerk en dus kostenbesparend voor het member zelf.
-Pay per view systeem
Er werd bouwden een netflix portaal uitgebouwd  voor de kunsten en daar kunnen users zelf hun video-content inladen en een pay per view instellen. Uiteraard kan hier ook een abonnement aan gekoppeld worden. Dezelfde commissie zal toegepast worden. Sponsors kunnen eveneens opgemerkt worden en geïntegreerd worden in de afbeeldingen en members van TamTamTools kunnen met hun profiel getagd worden. Verder delen we de data van de streams open met de aanbrengers van de content. Dit portaal is te vinden op www.tamtamtube.com
-Classifieds
Zelf je kunst verkopen en open bedragen posten is natuurlijk voor kunstenaars een heikel punt. De classifieds store laat members van TamTamTools zoekertjes plaatsen en hen beslissen hoe en wanneer maar ook aan wie ze verkopen. Dit alles uiteraard zonder commissie. Een galerij vraagt bijvoorbeeld 50% commissie, om maar te zeggen dat dit een goede insentive is.
-Networking
Eigen groups creeren of in een netwerk opgenomen worden. TamTamTools bied ook hier mogelijkheden, je kan repetities inplannen of belangrijke data delen of een forum starten waar je vragen deelt.
-Eigen Label, TamTamTube Records is een label met haar eigen LTD in Londen. Door de samenwerking met Ditto kunnen we gebruik maken van portalen zoals vevo om onze geselecteerde artiesten (meerkost of contract) te gaan promoten. Het netwerk van bertus zorgt ook voor een distributie zoals die bijvoorbeeld van Sony BMG.

Misschien wel iets voor u?

Misschien houdt u ook van: