Catbug – dingen ontdekken in de rust van de natuur

by Knopskaya

Onder een hunnebed, het langverwachte album van Catbug is er eindelijk, en de titel verklapt het allemaal eigenlijk allemaal al een beetje. Paulien Rondou liet ons enkele maanden geleden kennismaken met haar liefde voor de natuur met het nummer Oude Zomers. Een uitnodigend nummer voor al wie vergeet te onthaasten en om zich heen te kijken. De kleinkunstenares uit Tervuren wil het publiek opnieuw ochtenddauw leren kennen, de kleuren van de natuur en de mooie prikkels die ze op ons brein uitoefenen. Ver weg van alle drukte, geniet ze van het leven op haar bio-boerderij en laat de luisteraar genietend denken in de herfstzon te liggen, met een hoed van stro en een strobloem tussen de tanden gekneld. Wedden dat u dat vijfduizend keer meer deugd doet dan de disco van de Costa del Sol?

Paulien Rondou

Eigenlijk doe ik het het liefst zonder woorden, zonder al teveel uitleg en hoop dat de mensen naar mijn teksten luisteren, die erg verbeeldend zijn. Gewoon foto’s delen op de sociale media zonder meer. Hier kom ik tot rust en maak ik dingen die me tot mezelf brengen, ik hou ervan om mindful in het leven te staan. Het ontstaat ook allemaal van uit  die rust. Ik begin wat te tokkelen op mijn gitaar, heb een aantal ideetjes en probeer me dan een idee te vormen waar ik heen wil.

In de herfst ben ik het meeste geïnspireerd en dat is ook erg in de muziek en beelden gekropen, ik hou ook enorm van de warmte van de herfstkleuren, en dan liefst een hele hoop zachte impressies door mekaar. Beelden van wat er groeit, de natuur die zich voorbereid op een winterslaap. Ik werk elke dag buiten en neem dat in me op.

Misschien zijn mijn liedjes wel een stil protest. Ik ben erg snel overprikkeld en geniet van de stilte, waarin ik dingen ontdek. Mensen staan er te weinig bij stil dat de stilte echt wel antwoorden kan brengen, het maakt je wakker voor details. Ik mediteer ook graag trouwens. Flashy dingen zijn niet aan mij besteed, al weet ik dat ze vaker worden opgemerkt. Maar dat geeft niet, gewoon mooie sfeerbeelden delen maakt me gelukkig. Ik hoop dat ik meer mensen de kracht van stilte kan laten ontdekken.

 

Wedden dat u gaat genieten van de kleur van ieder gevallen blad, de ajuin op uw snijplank, het stro dat nog rond de pompoen hangt die u daarvoor vanaf nu bij de bio-boer gaat halen? De geur van thee of koffie uit een gietijzeren pot. Jawel, zelfs van uw kat die trots met een kop en poten vol ochtenddauw tegen uw been komt wrijven. Het leven wordt er enkel schoner op – listen to Catbug.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord