Irish Coffee – Heaven

by Klaas Chielens
Heaven - Irish Coffee

Als oude rockers zich kwaad maken, mogen we vuurwerk verwachten, zo ook met “Lay them shotguns down” van William Souffreau en  de zijnen, die hun gal spuwen over de gunmadness in de USA… tevens de kick off single van hun nieuwe album “Heaven”

50 jaar geleden startte Irish Coffee in Aalst en liet meteen van zich horen met de hit single “Masterpiece/The Show” . Kort daarna volgde een – nu legendarisch – album dat uitgroeide tot één der meest gezochte collector-items ter wereld. De band hield het reeds na enkele zeer succesvolle jaren voor bekeken.

Songwriter en zanger William Souffreau, 74 ondertussen, is zondermeer de éminence grise van de Belgische rock, met een indrukwekkende discografie, en nog steeds erg actief zowel solo (in 2017 verscheen bij Starman Records nog het uitstekende solo-album “Tobacco Fields”) als met Irish Coffee.

Irish Coffee werd terug opgestart in 2005 met een studio-album en een live-album opgenomen tijdens de passage van de groep in het legendarische Duitse muziek programma Rockpalast (WDR). In 2013 nam hij samen met zijn powerrocktrio het voortreffelijke  “IC-Revisited” op. Twee jaar later gevolgd door het door fans en pers uitstekend onthaalde album: “When The Owl Cries” (Starman Records)

Dit nieuwe, scherp rockende album is een mix van een halve eeuw classic rock & blues, met een flinke scheut sixties, waarbij Souffreau terugblikt én vooruit kijkt naar leven, liefde en carrière, en zich af en toe nog en flink boos maakt op de Wereld.

William Souffreau is één van de laatste Belgische rockers van zijn generatie, laten we hem koesteren en hopen dat er nog veel straffe muziek moge volgen.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord