De Amerikaanse singer-songwriter Marco R. Wagner is van alle werelden thuis. Zijn grootvader dirigeerde een orkest, zijn ouders waren van oorsprong Spaans en Braziliaans, pianist en kunstschilder. Zelf werd hij in Rio de Janeiro geboren en trok in 1980 naar New York. Vanaf dat moment werd hij een vaste waarde in de Boston folk-scene. In de jaren 90 verhuisde hij naar Nashville, waar zijn tweede album geboren werd. Zo bleef het verhaal maar verder gaan. Uiteindelijk vestigde hij zich opnieuw in Spanje en werd een vaste gast in ons land. Hij zoekt fijne plekjes op die hem aan zijn warm publiek binden.
Ook voor Marco waren de voorbije maanden hard to survive. Het was een mentale, creatieve en financiële veldslag voor artiesten, vooral voor diegenen die zo dicht bij de oorsprong en hun publiek staan. Marco nam alles onder een serene loupe en schudt ons liefdevol wakker op zijn zesde gloednieuwe album “Back to the Plow”. Dertien tracks die hij alleen opnam in zijn studio in Spanje, en die de luisteraar met een glimlach terugbrengt naar de kleine dingen des levens.
Wanneer je zo overal hebt gewoond, kan je goed relativeren. Je beseft dat we allemaal mensen zijn, meer dan een ornament in een te bezichtigen land. Allen hebben we een of meerdere plekken die we min of meer als thuis beschouwen. De mensen die er wonen zijn ons dierbaar. Het eten dat er op tafel komt is eenvoudig, typisch, lekker. Die bijna kampvuur atmosfeer ademt het album in en uit.
Marco Wagner heeft nooit tegen onrecht gekund. Hij bracht in het verleden de anti-war single “Democratize” uit en werd ervoor genomineerd voor de Spanish Music Awards. Diezelfde grote ideeën koestert hij nog steeds, maar hij nodigt ons uit om thuis te beginnen, de mensen rondom ons naar waarde te schatten, back to basics te gaan. Corona maakte ons allen terug een beetje creatief, we moesten improviseren. Wagner leert ons ervan te genieten dat we al die dingen mochten herontdekken. En zelfs de pijntjes moeten we delen, “Heartache to Heartache”.
Fijne akoestische gitaararrangementen, een warme zachte stem, accenten naar mensen en plaatsen waar hij van houdt en die ons aan onze eigen mensen laten denken. Het verhaal van Jeannine die haar dromen neerpent in waterverf. We kennen wel allemaal zo iemand speciaal als we in ons hart kijken. Een van de liedjes kwam tot stand met zijn compadre Jef Espinoza, vriendschap is en blijft een sleutelwoord. Folk, country and blues from the soul.
Marco is zeer binnenkort bij ons te zien:
Het album werd gemasterd door vriend en Grammy-winnaar Michael st. Leon in de Switchyard Studios te Nashville en uitgegeven door Several Records