Antwerpen Camerata contempleert dit seizoen met Mavroudes Dakis Troullos en Vibes in D

by Knopskaya
Fagottist Mavroudes Dakis Troullos zal dit seizoen 2021/2022 het Antwerpen Camerata orkest vervoegen als Artist-in-Residence.
Ik kwam een aantal jaar geleden voor het eerst in contact met het orkest, toen ik uitgenodigd werd door hun dirigent Dimitris Spouras om het orkest te vervoegen als eerste fagottist.  Antwerpen Camerata bestaat vooral uit strijkers en had nood aan een programma met hout- en koperblazers. Op deze basis besloten we verder met mekaar in zee te gaan. Hun grote kracht is de energie en het speelplezier dat uitgaat van iedere speler binnen het orkest. De dirigent zorgt voor een frisse en flexibele benadering van de partituur. Dat is een natuurlijke aanpak waar ik alleen maar mee kan akkoord gaan. De luisteraar merkt op deze manier vanzelf welk mooi project we hebben.
We mochten het voorstellen op 1 september in het Europese Parlement te Brussel.
Project ‘Vibes in d’
Zo stelt de dirigent het: “Moeilijke tijden hebben altijd deel uitgemaakt van de maatschappij en dat zal altijd zo blijven. Telkenmale gaat de mensheid er mee om volgens zijn mogelijkheden op dat moment. De crisis die we nu door moesten had op zoveel vlakken gevolgen: economisch, sociaal en cultureel. Onze generatie is zo erg verbonden met technologie en sociale media. Iedereen lijkt gelukkig, optimistisch en succesvol. Intussen weten we allemaal dat dit niet zo is. Er is ook teleurstelling, depressie en dood, falen. Het is beter om er mee om te leren te gaan dan het weg te duwen. Daarom  wordt er met Vibes in d gekozen voor de melancholie van de mineur, mooie stukken die in diverse moeilijke tijden geschreven werden met melancholische ondertoon. Iets waar iedereen ter wereld troost in kan vinden.”
Ons project met Antwerpen Camerata  bestaat uit het Concerto voor fagot van Vivaldi in D mineur, gevolgd door een eigentijds werk voor strijkorkest : Was birgst du so bang dein Gesicht?  van Carlos Brito Dias.  Na de pauze volgt het strijkkwartet uit Der Tod und Das Mädchen  in D min D.810 van Franz Schubert, arranged for string orchestra.
We spelen dit programma in verschillende Vlaamse steden en zijn zeker dat er nog steden zullen volgen.
De Pulcheria concertern in Leuven en de Wandelconcerten van Antwerpen staan samen met Klassiek in de Kapel in Tienen reeds geboekt.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord