Middagconcert met Denzil Delaere, tenor en Yanna Penson, piano

Vrijdag 14 juni, 12u, Amuz Antwerpen

by Knopskaya

Yanna Penson (°1990, Gent) groeide op in een muzikaal gezin en begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Ze behaalde haar Bachelor- en Masterdiploma aan de Conservatoria van Antwerpen (bij Levente Kende) en Gent (bij Vitaly Samoshko). Dankzij een Fulbright-beurs en de BAEF kon ze in het academiejaar 2013-2014 haar studie vervolgen aan het Mannes College in New York (bij de Georgische pianiste Eteri Andjaparidze).
Yanna heeft vele prijzen gewonnen op diverse pianowedstrijden (Cantabile, Steinwayconcours, Concours Grétry, Dexia Classics en Stephan De Jonghe Wedstrijd) en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo was ze reeds te horen in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Zwitserland en Bulgarije, o.m. bij vooraanstaande concertorganisaties zoals Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Klara in ’t Paleis, Festival delle Crete Senesi in Toscane en de Middagconcerten Antwerpen. Sinds 2015 werkte Yanna als pianobegeleider aan de Kunstacademie van Gent. Daarnaast was ze meerdere jaren actief als musicalbegeleider bij de maandelijkse “MusicalJams” in De Cultuurloft te Gent, waar ze samenwerkte met bekende namen uit de musicalwereld zoals Deborah De Ridder, Hans Peter Janssens, Ann Van Den Broeck, Laurenz Hoorelbeke, Goele Deraedt, Michiel De Meyer, Helle Van Der Heyden en Ianthe Tavernier.
Momenteel is Yanna fulltime pianobegeleider aan de Kunstacademie De Kunstbrug in Gentbrugge. Samen met haar vader, Guy Penson, vormt ze een klavecimbelduo. In 2020 richtte ze het ensemble Arvi’Trio op, samen met Christophe Pochet (viool) en Lieselot Watté (cello).

Denzil Delaere studeerde in 2013 af aan koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen. Hij vervolgde zijn opleiding aan de
International Opera Academy (IOA) te Gent bij Guy Joosten maar was tegelijkertijd verbonden aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth. In het huidige seizoen zal hij te zien zijn in Der Rosenkavalier aan het Grand Théâtre de Genève. Hij maakt ook zijn debuut als Atinoos in Hadrian de opera van Rufus Wainwright samen met Brussels Philharmonic. Ook zal hij touren met het Requiem van Mozart dit met het Symfonie orkest Vlaanderen. In Alden Biesen maakt hij dat weer zijn opwachting als Alfredo in de opera La Traviata.
Vorig seizoen maakte Denzil Delaere zijn debuut in de Munt als Wirt in Der Rosenkavalier en aansluitend als Aristide Chouilloux in de wereldcreatie van Philippe Boesmans’ laatste opera “On purge bébé” .
Op uitnodiging van het Radio Philharmonisch Orkest (Hilversum) zong de jonge tenor onder de muzikale Markus Stenz de rol van Pietro in Die Gezeichneten (Franz Schreker) in het Concertgebouw Amsterdam (Zaterdag-Matinee) en de tenor solo-partij in de Sulamith cantate van P.H. van Gilse. Een concert dat plaats vond in Vredenburg (Utrecht) daar onder de leiding van de dirigent Stanislav Kochanovsky. Even noemenswaardig is Denzil Delaeres debuut bij het internationaal gelauwerde Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarmee hij aan de zijde van dirigent Dirk Brossé, in het Nieuwsjaarsconcert 2022, zijn opwachting aantrad.

Programma
The Holy Sonnets of John Donne op. 35 B. Britten
1. Oh my blacke Soule (1913-1976)
2. Batter my Heart
3. O might those Sighes and Teares
4. Oh, to vex me
5. What if this present
6. Since she whom I loved
7. At the round Earth’s imagined corners
8. Thou hast made me
9. Death, be not proud
Sonatina Romantica (piano solo) B. Britten
Moderato ma drammatico
Andante
An old man’s lullaby H. Howells
(1892 – 1983)
Oh Fair to See, op. 13b G. Finzi
1. “I say I’ll seek her” (1901 – 1956)
2. Oh fair to see
3. As I lay in the early sun
4. Only the wanderer
5. To Joy
6. Harvest
7. Since we loved

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Young masters 2024
Vrijdag 5 juli:
Simon Thielens, piano
R. Schumann, L.V. Beethoven
Vrijdag 12 juli:
Phasma Trio: fluit, klarinet, piano
F. Poulenc, A. Katchaturian, P. Schoenfield, C. Koechlin
Vrijdag19 juli:
Maya Descheemaeker, gitaar
J. Dowland, M. Arnold, W. Walton, e.a.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord