In Memoriam: Jodie Devos

by Knopskaya

Met groot verdriet en ontroering kondigen we het overlijden van Jodie Devos aan. Jodie vocht al maanden met veel moed tegen kanker. Op 30 april keerde ze vastberaden terug op het podium van het Théâtre des Champs Élysées, maar enkele dagen geleden verslechterde haar toestand plots.

Dit nieuws, zo onwerkelijk en zo oneerlijk, is diep verontrustend voor ons allemaal. Jodie was pas 35 en op het toppunt van haar kunnen. We weten hoe geliefd ze was bij haar collega’s, de hele muziekwereld en natuurlijk het publiek.

We zijn er trots op dat we vele albums met haar hebben opgenomen, waaronder drie solo albums. De beroemde ‘Offenbach Colorature’ was een enorm succes, won alle prijzen van de internationale pers en werd door zoveel journalisten verkozen tot plaat van het jaar 2019. En laten we het prachtige pianorecital ‘And Love Said…’ niet vergeten, een intiem portret van Jodie, waarin ze haar carrière traceert van haar geboorteland België naar Engeland, waar ze studeerde, en Frankrijk, waar ze woonde. Ze werkte ook enthousiast mee aan vele andere opnames, met muzikale vrienden die allemaal haar immense talent en vriendelijkheid prezen.

We betuigen onze oprechte deelneming aan haar familie en vrienden.

Voor haar recital “And I love said…”, opgenomen met pianist Nicolas Krüger, wilde ze graag een liefdeslied van Freddie Mercury (You Take My Breath Away) coveren: “Ik moest dit lied absoluut zingen in dit programma, het paste perfect omdat het thema liefde de rode draad is door dit album”.

Jodie Devos – 100 jaar bevlogen Engelstalig repertoire, van Bridge tot Mercury

 

“Anywhere you go, I’ll be right behind you

Right until the ends of the earth

I’ll get no sleep till I fi nd you to tell you

That you just take my breath

Away »

« Où que tu ailles, je serai derrière toi

Jusqu’aux confins de la terre

Je ne dormirai pas avant de te dire

Que tu me coupes

Le souffle »

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord