De prinses die alles had – dit had u nog niet…

by Knopskaya

Stel je voor: je bent een klein meisje en je hebt alles wat je hartje maar verlangt. Het mooiste speelgoed, de schattigste huisdieren en je ouders zijn baas van het land.

Maar je verveelt je steendood. Er gebeurt namelijk nooit iets spannends dat de orde verstoort. Je hebt nooit een probleem dat opgelost moest worden, of geen vrienden om erover te praten.

Dit overkomt ook het prinsesje uit het boek, geschreven door cartoonist Mario De Koninck en geïllustreerd door Nicola Hendrickx.

Maatschappij

Het heeft iets van een cultboek voor kinderen. De tekeningen getuigen van een rijke fantasie en zijn oogstrelend, desondanks het feit dat de kleuren die gebruikt worden eerder donker zijn. Het verhaal wijst op humorvolle manier op de gevaren van onze maatschappij. Het prinsesje is de burn-out nabij en de koning swipet maar op zijn smartphone want heeft niets te zeggen. Een sprookjeskasteel met moderne technologie, het is niet zijn tijd, maar Kulderzipken voorbij zeg maar.

Familieboek

Het taalgebruik is spannend. Er wordt gespeeld met verschillende lettertypes en -groottes. Geluiden worden extra in de verf gezet.  Van Ostaeijen zou het zijn kinderen gekocht hebben is zo’n beetje de eerste indruk die volwassenen krijgen bij het openslaan ervan. Er wordt naast een visueel spel ook lustig een partijtje alliteratie gespeeld. Het woord plezant mag hier zeker en vast worden toegepast.

Uitdaging

Het boek kost 17 euro 50, is hardcover en bevat naast een opgewekt verhaal over pure verveling ook een heuse making-of achteraan. Er is ruimte om de makers te mailen, want ze lieten graag hun persoonlijke mailadressen achter.

Alles tegen de verveling – en op niveau

ISBN978-90-824489-4-8

www.aargh.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord