Frank en Piet: 2 Belgen anno 2020

by Knopskaya

Op 1 januari 2020 lanceerde het dynamische duo Frank en Piet een nieuwe cd – Waar is de zon? Ze zijn dan misschien niet bekend bij u, “kijkbuiskinderen”, maar wie de live muziekscene in Vlaanderen volgt, heeft hen al met grote zekerheid mogen savoureren.

Wat hen uniek maakt is dat ze in geen hokje te vangen zijn, hoe cliché dat ook moge klinken. Ze doen gewoon waar ze zin in hebben en dat doen ze nog goed ook, want hun liedjes zijn geen samenraapsels of een of ander woordcarnaval. Ze hebben een heel eigen sound. Eigenlijk zegt de naam van het duo het al, het zijn twee gewone pure Vlaamse mannen met Vlaamse namen. Het hart ligt op hun tong en de muziek zit in hun hart. Ze warmen hun publiek vaak op met enkele stevige akoestische covers om ze vervolgens te verrassen met Vlaamse teksten vol waarheid, die ergens tussen Gorki, Guido Belcanto en van het Groenewoud in walsen. Het mag trouwens ook al eens wat harder. Goed grof is mits de juiste woordkeuze tenslotte ook fijn.

Hun gitaren passen zich vlot aan van lieve levensliedjes tot stevigere teksten met een grunge kantje. Dit album is een zuiver Nederlandstalig product van mannen die uw buurman kunnen zijn, maar dan wel eens eindelijk zingen wat ze van u denken.

Conclusie: Ze kunnen graag een meisje zien, maar  ook een hekel hebben aan die ene trien.

http://www.FrankPiet.be

Dit album werd  in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen via de website

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord