Ik heb aids van Johnny Diamond – Marnix Peeters

by Klaas Chielens
Ik heb aids van Johnny Diamond - Marnix Peeters

Marnix Peeters kondigde ons het verschijnen van zijn nieuwe boek “Ik heb aids van Johnny Diamond” aan. U kan zich dus nog niet naar de boekhandel reppen want het ligt er pas vanaf 18 september. Wat u wel kan doen is op de website van de uitgever, Pottwal Publishers, u inschrijven op hun nieuwsbrief, zo krijgt u alvast hoofdstuk 1 van het boek vol ontucht, sex,
drugs en al het goede dat het leven ons te bieden heeft.

Marnix Peeters:

Het hoofdpersonage van Ik heb aids van Johnny Diamond heet Barry King. Hij is Mini-verkoper. Hij heeft een midlifecrisis. Het is nooit helemaal duidelijk of hij de waarheid spreekt als hij het over zijn exploten heeft, maar het is wél duidelijk dat hij een schimmig-seksuele relatie heeft met zijn Turkse vriend Gele Ali, dat hij zijn huwelijk kotsbeu is en dat hij de grootste moeite heeft met zich een houding te geven tegenover Siska, zijn dochter die recent heeft verteld dat ze lesbisch is en die afritsbare broeken draagt.

Het eerste deel van de roman, Barry King wordt langzaam gek, gaat over zijn problemen. In het tweede deel, Naar Duitsland, vertrekken Barry en Ali naar Berlijn en neemt het verhaal een paar merkwaardige wendingen. Barry King leert tijdens de Nacht van de Blauwe Bisschop de 17-jarige Frederike kennen, met wie hij een relatie begint die zijn hele leven zal veranderen en bepalen.

Ik heb aids van Johnny Diamond is een nogal ophefmakende roman die lekker weinig heilige huisjes heel laat. Alles loopt echter goed af, al is ook dat niet helemaal zeker. Het is nog eens zo’n boek waar je vrolijk krakend je tanden op stukbijt. Het zit vol met drugs en alcohol en seks en verboden relaties en overspel en normvervaging, en tot slot dus ook aids. Mijn vrouw zegt dat het een rollercoaster is. Dat ze nooit een boek gelezen heeft waarin ze écht niet kon kiezen of ze het hoofdpersonage nu een engerd of een lieverd vindt. So much for typecasting.”

Benieuwd?

Rep u naar https://www.pottwalpublishers.be/ en lees als eerste een hoofdstuk uit dit boek.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord