Snoecks 2022

Het kleinste en bekendste koffietafelboek van Vlaanderen.

by Klaas Chielens

Het kleinste en bekendste koffietafelboek van Vlaanderen ligt in de rekken. Voor de 98e maal biedt het ons een inkijk in recente literatuur, beeldende kunst en fotografie. Snoecks 2022 is – hoe kan het ook anders – een voltreffer die in menig woonkamer weer een plekje zal vinden. Het ideale boek om nu en dan eens door te bladeren, stukje te lezen en dan weer aan de kant te leggen, en zo langzaamaan je ogen de kost geven en meer en meer als lezer het boek in je op te nemen.

Snoecks 2022 gaat verder op het bekende recept, en waarom ook niet, het is een succesformule die al jaren haar degelijkheid heeft bewezen. Verhalen, beelden van over de hele wereld, artistiek of sociaal bewogen, de speciale kantjes van de menselijke geest, je vindt het opnieuw in deze editie.

Alexandra Lier neemt ons mee naar de woestijn, Black Rock City in Nevada, thuisstad van het inmiddels legendarische cult-festival “Burning-Man”. De knotsgekke maar geniale voertuigen waarmee men zich daar voortbeweegt, naast te voet en per fiets. Het festival laat de meest creatieve ‘Mutant Vehicles‘ toe; strikt gelimiteerd tot enkelingen die in hun eigen droomwereld de verzengende hitte trotseren.

Mutant Vehicles – Alexandra Lier

Bladeren door Snoecks is zoals binnenstappen in verschillende werelden tegelijk. We maken in Snoecks 2022 kennis met Djibouti, toeganspoort van Afrika, maar evengoed met de buitenwijken van een stad in de Engelse Midland en een vergelijkbare buurt in Tasmanië (een reeks van Laura Pannack), we krijgen een blik op de mooiste bibliotheken ter wereld (Reinhard Görner), en dompelen ons onder in de wondere wereld van levensechte zeemeerminnen. De collages van JR (zie hierboven) maar ook de portretten van Thierry Smets en vele anderen, ze zijn een voor een een reden waarom Snoecks 2022 ook bij u thuis moet ronddwalen. Een kleine preview kan je vinden op de pagina van Snoecks 2022.

Voor de literatuurfans biedt Snoecks – traditiegetrouw – een overzicht van de winnaars van de belangrijkste literaire prijzen, reviews van nieuwe boeken en fotoboeken, en in dode letter krijgen we een overzicht van wie ons ontviel in de literaire wereld.

Snoecks 2022 is sinds eind september te verkrijgen in de plaatselijke boekhandel. Mis hem niet, je wil dit alles gezien en gelezen hebben.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord