De harp als Minnestreel der dansende zielen

by Knopskaya

Harpiste Katleen De Vylder houdt ons al  jaren in de ban met haar eigen fijne composities die uit haar harp vloeien als muziekdoosjes vol verhalen. Het verhaal van de zee, van de akkers … de elementen vertellen. Haar nieuwe  album lost alle beloften weer moeiteloos in en is weer zo uniek dat we enkel  maar kunnen aanraden om de laatste drie albums als trilogie aan te schaffen.

De kracht is opnieuw het intieme. Of De Vylder zich nu op het strand begeeft en muziek hoort in een schelp of de roep van een meeuw,  of zich laat verleiden door de roep van de krekel; alles wordt steeds een persoonlijk verhaal met impressionistische touch. Ditmaal neemt  ze ons mee naar ridders, kastelen, jonkvrouwen en barden. De tonen nog intiemer, met de  minnestreel als onzichtbare tussenpersoon die zijn gedichten op u loslaat alsof u die schone op het balkon bent die hij recht in de ogen kijkt.

Geen liefdesverklaringen, maar fijne spinsels en motiefjes die je haast als luitmuziek overvallen en die breekbare lieve dingen bezingen, dingen die schitteren en leven, zelfs al gaat het soms om dood materiaal. De schittering van een sneeuwkristal, de geniepigheid van de alvermannetjes, de bosnimfen of het geluid van kreupelhout. Men wordt meegenomen naar een Middeleeuwse realiteit waarin deze betoveringen echt zijn. Enkel heeft niemand ze echt gezien, en komt de minnestreel je over hen vertellen op een manier dat  je  ze persoonlijk mag ervaren, heel natuurlijk.

Even wegdromen en je onbevangen laten besprenkelen met deze feeënstof.

https://katleendevylder.home.blog/

Cover: Reinhart Paelinck

Alle partituren zijn eveneens verkrijgbaar in boekvorm.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord