The original Cashing Out – The bullseye album

by Knopskaya

Het is niet enkel in de grote concertzalen dat men echte muzikanten aantreft. De band Cashing Out ontstond in 2016 en schuimt sindsdien de Vlaamse podiumcafés af.  Aanvankelijk brachten ze covers van het Johnny Cash en Hank Williams type. Het was toen al sterk om te zien hoe drie jonge gasten zich verdiepten in de muziek die hen minstens een generatie voorafgingen. Alles klopte op het podium, zelfs hun kledij deed van meet af aan totaal waarheidsgetrouw aan. Het werd nog een fijnere ervaring te merken dat de jongens intussen zijn geëvolueerd richting  songwriten en daarbij een heel eigen stijl hebben ontwikkeld die toch trouw blijft aan datgene waarin zij hun inspiratie vonden. Geen flauwe afkooksels, maar een totaal eigen produkt.

Het eerste nummer zet al meteen de sfeer. I don’t care begint met die typische sound waardoor je je onmiddellijk ergens ten lande in de States voelt. Van puur ’s enfoutisme naar een liefdeslied. De stoere bik met het kleine hartje in de verf. A stranger to you borduurt lekker verder op dit gevoel, met een ander ritme, maar waarin men toch meteen een eigen sound herkent. Count me in, confronteert met de dood en kon geschreven zijn vanuit een of andere gevangeniscel, wachtend op executie. Hier toont leadzanger Ayrton Kennes toch wel zijn verbinding met zijn muziek. De onheilspellend trillende stem die zich vlot verbindt met de tekst en de zacht meezwepende akkoorden zuigen de luisteraar mee in de sfeer.

Na alle liefdesverdriet en dood, mag er wel een covertje tussen zitten om sfeer te bevorderen. Laat het nu net een slimme zet geweest zijn om dit als een soort van centerfold in het midden van het album te zetten. Gewoon omwille van de speel-en luistervreugde. Het eigen werk blijft zo ook mooi uitkomen. Wie van die drie gasten studeerde er marketing, eigenlijk? Dat beginnen we ons serieus af te vragen.

Can’t keep away is het typische depressienummer waarin een stoere vent zijn eenzaamheid bezingt, tenzij hij bij zijn lief kan zijn. Sterk geschreven, geen eeuwig tranendal, maar een nummer vol vragen en zelfs een lichtpuntje aan het eind van de titel. Tenslotte wordt de ambiance van de groep tijdens een optreden in de verf gezet met een live versie van Saturday Night en Poor Johnny Boy.

U kunt deze lone rangers bekijken, beluisteren, boeken via https://www.facebook.com/Cashingoutband/
Hun album is eveneens te verkrijgen via Spotify https://open.spotify.com/album/1cNxQRkSZUt9bLoeYMIlEb?si=zSEIEnfLSDOf-i_3qbGxMw&fbclid=IwAR2qFA1B9EJhxXYnyapfmvJN6fyc8KuSgfqMSvihQcAz5uwfnHL9xs85Od0

Investeer in onze jonge artiesten. They need your support.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord