Jo Carley and the old dry skulls. Droog, zei u? !

by Knopskaya

Een donkere, druilerige elfde november in een Mechelse bruine blueskroeg. “Ik denk dat ik vroeg ga slapen”, zegt een tooggast. Pech voor moeder de vrouw, want de man bleef. Hoe dat kwam, zal u snel  duidelijk worden. Die avond stond er namelijk een band gepland met een uniek voorkomen en geluid.

De Londense Jo Carley en haar achterban spelen in een unieke hybride stijl uit de vroege twintigste eeuw, vol donker mysterie met een twist. Voodoosound wordt aangevuld met vaudeville, blues, skiffle, early ska, old-timey country en folk.  Zo beschrijft hun biografie het, en we kunnen dit enkel beamen.

het bijzondere uitzicht van zangeres Jo Carley zorgt voor dat extra accentje.  Ze wisselt vlot van wasbord, over viool naar mandoline en de toeschouwers konden maar niet kiezen welk van de drie ze verkozen. Haar donker opgemaakte ogen spelen een spel met het wit rond haar pupillen en geven het geheel een griezelig-guitige toets. Sarcasme is haar  niet vreemd. Het lijkt of ze je de hel voorspelt op zulke manier dat je erom moet lachen.

Tim Carley is de  accelerator van de groep. Hij zorgt met zijn combinatie van gitaar en voettamboerijn voor de originele – trouwens zeer energieke – beats en ritmes. Contrabassist  James Le Huray  zorgt  voor uniek geluid door zijn instrument ten volle te benutten. Ritmes worden afgewisseld  met diepe donker gekleurde geluiden,  want deze  man tokkelt  niet enkel, deze man strijkt – vrouwelijke fans  zullen het graag  horen.

Einde optreden, betekende echter niet einde pret.  CD’s werden enthousiast aangeschaft. Het zou misdadig geweest zijn om dit album niet op Cultuurpakt te gooien, vooral omdat u het vlot online kunt aanschaffen. Shake Them Rattlin’ Bones is hun tweede album en werd opgenomen in de East London’s Space Eko Studios. Het bevat negen swingende verhalen die u mee kunnen nemen naar de onderwereld. Hopelijk wil u nog terug … of niet?

Website:http://www.olddryskulls.com
Instagram: @jocarleyandtheolddryskulls
Twitter: @theolddryskulls
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdi3e6ruQuDpPP473ncj4Bg
CD’s en T-shirts:http://www.jocarleyandtheolddryskulls.bigcartel.com

Gezien: 11 November, Floeren Aap, Mechelen

 

 

 

Links:
Website: www.olddryskulls.com
Instagram: @jocarleyandtheolddryskulls
Twitter: @theolddryskulls
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdi3e6ruQuDpPP473ncj4Bg
Buy CD’s and T-shirts:http://www.jocarleyandtheolddryskulls.bigcartel.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord