Jong aanstormend gitaartalent Filippos Manoloudis op Young Masters

by Knopskaya

Filippos Manoloudis, gitarist op de Young Masters te Antwerpen, bracht op de Nationale Feestdag een heerlijk concert. Dit concert kwam tot stand  in samenwerking met het Antwerpen Gitaar Festival, een initiatief van artistiek directeur Jan Depreter. Manoloudis is een jonge enthousiaste gitarist die op meesterlijke wijze zijn gitaar laat zingen. Hij bracht een programma bestaande uit topwerken van het kruim van gitaarcomponisten. Zijn timing nam ons mee in de heerlijke akoestiek van Amuz die hij perfect aanvoelde. Een zeer veelbelovend talent met niet alleen een technisch zeer hoogstaande uitvoering maar ook reeds met groot gevoel voor het verhaal dat hij op zijn instrument ten gehore wil brengen.

De jonge Griekse gitarist Filippos Manoloudis (°2001) begon gitaar te spelen op 7-jarige leeftijd in zijn geboortestad Kavala bij Alexandros Parisidis. Daarna studeerde hij bij Fotis Koutsothodoros, bij wie hij zijn eerste solistendiploma behaalde in 2019 waarna hij zich ging vervolmaken in Darmstadt bij Tilman Hoppstock. Hij gaf zijn eerste recital in 2015 op het gitaarfestival van Thessaloniki, gevolgd door concerten in griekenland, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije en Italië.
Filippos behaalde ondanks zijn jonge leeftijd al vele successen op internationale gitaarwedstrijden. Naast zijn 1ste Prijs op de 2021 “Antwerpen Guitar Festival Masters Competition” en de 2022 “Koblenz International Guitar Competition 2022” won hij recent ook de 65ste “Tokyo International Guitar Competition”.
Naast zijn passie voor muziek, heeft Filippos ook een zwak voor wiskunde. Voor zijn muziekstudies was Filippos een van de weinige geselecteerde finalisten van de nationale Wiskunde Olympiade in Griekenland.
In de herfst van 2023 zal hij optreden in onder meer Costa Rica, de Verenigde Staten, Brazilië en Japan.
Filippos Manoloudis speelt op een gitaar van Koumridis.

Programma

A Fancy J. Dowland
Forlorn Hope Fancy (1563-1626)
Fantaisie and Variations Brillantes, op. 30 F. Sor
(1778-1939)
Meditación (II. from La Frontera de Dios) R. Sainz De La Maza
Rondeña (1896-1981)
Valses poéticos E. Granados
(arr. Filippos Manoloudis) (1867-1916)

Volgende Young Masters

Vrijdag 28 juli
Klara Vermeer, sopraan
Herlinde Vandestraete, sopraan
Leander Carlier, bariton
Anna Alvizou, piano
M.Ravel, J. Brahms, L. Bernstein, G. Donizetti, e.a.

Vrijdag 4 augustus
Jef Kolacny, piano
L.v.Beethoven, J. Brahms

Vrijdag 11 augustus
Andrew Hao Ng, viool
Arthur Daems, cello
Faten Ruel, piano
L.v.Beethoven, J. Brahms

http://www.middagconcerten.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord