Middagconcert met Chekhov Trio

15 december, 12u, AMUZ

by Knopskaya

Het Chekhov Trio vindt inspiratie voor het spelen van kamermuziek – en in het bijzonder pianotrio – in het toneelspel: een voortdurende zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. Met deze communicatieve aanpak bereiken de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Belgische pianiste Fem Devos sinds 2016 het publiek.
Het ensemble won in 2018 de tweede prijs op de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel, en was finalist van de Ysaÿe International Music Competition in Luik in 2019. In 2022 selecteerde het Orlando Festival het Chekhov
Trio voor een concerttournee met optredens op gevierde locaties als het Concertgebouw Amsterdam en Bozar Brussel. In het najaar van 2022 kwam hun debuut-cd uit bij het label Etcetera Records, met werken van Chausson, Martin en Bosmans.
Het Chekhov Trio profileert zich als een modern ensemble dat ook oren heeft naar de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Masterclasses bij onder meer Henk Guittart, Osiris Trio, Shunske Sato, Shuann Chai en Sigiswald Kuijken hebben hieraan bijgedragen. Zo koos het trio er ook voor om hun debuut-cd op te nemen op de Chris Maene Chamber Music Grand, een moderne rechtsnarige vleugel, die het klankideaal benadert van de instrumenten uit de laat negentiende eeuw.
Sinds 2023 is het Chekhov Trio verbonden aan het Orpheus Institute in Gent, waar ze de Advanced Chamber Music Course volgen.

Emma Rhebergen, viool
Anna Litvinenko, cello
Fem Devos, piano

Programma
Pianotrio in mi b groot, op.12 J. N. Hummel
(1778-1837)
Allegro agitato
Andante
Finale. Presto
Mozart-Adagio A. Pärt
(°1935)

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord