Geboren in een muzikale familie in Gent, België, werd de passie voor muziek van Pablo Laporev al op jonge leeftijd duidelijk. Hij begon zijn cellostudie onder leiding van zijn vader, Ilia Laporev Sr., en de vermaarde WitRussische pedagoog Vladimir Perlin. Hij vervolgde zijn opleiding als vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, België, waar hij studeerde bij France Springuel en Justus Grimm. Daarna volgde hij een intensief studieprogramma in Besançon, Frankrijk, bij Hans Mannes, oudleerling van Maurice Gendron en Pierre Fournier, met als doel zijn kennis en vaardigheden in het cellospel te verdiepen. In 2020 begon hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn studies aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln in Duitsland, waar hij studeerde onder de gewaardeerde begeleiding van Johannes Moser en Maria Kliegel.
Momenteel volgt hij zijn masterstudie aan het prestigieuze Mozarteum in Salzburg, onder begeleiding van Giovanni Gnocchi. Tijdens zijn muzikale reis heeft hij het geluk gehad deel te nemen aan masterclasses onder leiding van gevierde cellisten als Jérôme Pernoo, Gustav Rivinius, Troels Svane, Wolfgang Emanuel Schmidt en Gautier Capuçon.
Kamermuziek heeft een speciale plaats in zijn hart en hij heeft waardevolle lessen gekregen van gewaardeerde professoren als Harald Schoneweg, Ralph Manno, José Luis Estelles en Anthony Spiri. Op het podium wordt hij geprezen om zijn expansieve sonoriteit, oprechte muzikaliteit en nauwgezette aandacht voor detail. Hij beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid en toont een diepe passie voor het uitvoeren van een breed scala aan muzikale stijlen, van barok tot hedendaagse muziek. Momenteel speelt hij op een cello uit 1915 gemaakt door Dante Baldoni, aangevuld met een Charles Louis Bazin strijkstok van rond 1930.
Samuel, geboren in 1998 in België, wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende Belgische pianisten van zijn generatie. Geboren in Belsele op 23 januari 1998, is hij de jongste zoon in een gezin van vier broers, die allen muzikanten zijn. Al snel werd duidelijk dat Samuel een buitengewoon talent bezat, en op tienjarige leeftijd werd hij als een van de jongste studenten ooit toegelaten tot de prestigieuze klas van Abdel Rahman El Bacha en Dimitris Saroglou aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel, een instituut dat bekend staat om haar uitmuntendheid in muzikale educatie. Samuel
heeft een indrukwekkende lijst van prestaties op zijn naam staan, waaronder overwinningen in de Belfius-Classics Competition en de Nationale Wedstrijd Stéphan Dejonghe. Zijn talent bracht hem niet alleen nationale erkenning, maar bracht hem ook op podia over de hele wereld, van gerenommeerde zalen in België en Nederland tot aan prestigieuze locaties in Duitsland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Na zijn afstuderen met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel onder de begeleiding van Jan Michiels, heeft Samuel zichzelf niet alleen als uitvoerend pianist
gevestigd, maar ook als een actieve en betrokken lid van de muzikale gemeenschap. Als medeoprichter van het Pianofest festival in Sint-Niklaas heeft hij bijgedragen aan de bevordering van muzikale educatie en de verspreiding van klassieke muziek naar nieuwe generaties. Momenteel zet Samuel zijn studie voort aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, waar hij wordt begeleid door vooraanstaande docenten in zijn vakgebied. Zijn voortdurende toewijding aan zijn ambacht en zijn streven naar artistieke excellentie beloven een glanzende toekomst voor deze jonge virtuoos, wiens passie voor muziek de harten van luisteraars over de hele wereld blijft veroveren.
Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/
Programma
Cellosonate nr. 3 in La, Op. 69 L.v. Beethoven
(1770 – 1827)
Allegro ma non tanto
Scherzo: Allegro molto
Adagio cantabile- Allegro vivace
Cellosonate nr. 2 in Fa, Op. 99 J. Brahms
(1933 – 1897)
Allegro vivace
Adagio affettuoso
Allegro passionate
Allegro molto
“Ständchen”D 889 F. Schubert
versie voor cello en piano (1797-1828)
AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
18 april – 20 uur
Anne Cambier
Susanne Schimack
Ensemble I Justiniani
Programma: “Stabat Mater”, G.B.Pergolesi
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje en hapje na het concert inbegrepen
Volgende middagconcerten
Vrijdag 5 en 12 april:
Géén middagconcert
Vrijdag 19 april:
Vlad Weverbergh en Philip Raskin
klarinet & piano
P. Benoit, J. Brahms, C.L. Hanssens
Vrijdag 26 april:
Lucas Blondeel en Nicolas Callot
Pianoduo
G. Mahler, J. Brahms