Middagconcert: Sarah Bayens, viool Wouter Valvekens, piano

vrijdag 7 juni, 12 u, Amuz, Antwerpen

by Knopskaya

Sarah Bayens (°2000) begon op vijfjarige leeftijd viool te spelen en studeerde bij Koen Rens in Turnhout voordat ze haar professionele opleiding volgde aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Shirly Laub, tot 2023. Momenteel studeert ze bij Ulf Wallin aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Ze is een veelzijdige muzikante die zich richt op solo-optredens, kamermuziek en orkestspel.
Sarah won in 2019 de ‘Young Belgian Talent’ wedstrijd en werd in 2022 verkozen tot ‘Jonge Musicus van het Jaar’ door de Vereniging van de Belgische Muziekpers. Ze maakte deel uit van ‘De Twintigers’ van Radio Klara en ontving diverse prijzen van het Conservatoire Royal de Bruxelles.
Ze trad op als solist met het ORFEO kamerorkest in 2017, speelde het Kurt Weill vioolconcerto met het orkest van het Koninklijk Conservatorium van Brussel in februari 2023, en soleerde met het Orchestre Philharmonique de Liège in juni 2023. Sarah volgde masterclasses bij gerenommeerde violisten zoals Hilary Hahn en Patricia Kopatchinskaja, en nam deel aan festivals in binnen- en buitenland.
Als kamermusicus speelt ze in het Susato Trio, dat de eerste prijs won in de ‘Génération Classique’ en ‘Supernova’ wedstrijden, en sinds 2023 werkt Sarah ook vaak samen met het Trio Fenix. Ze heeft orkestervaring als concertmeester van het Youth Orchestra Flanders en vervangt soms bij Brussels Philharmonic, De Munt en het Belgisch Nationaal Orkest.

Wouter Valvekens is een Belgisch concertpianist. Hij werd uitgenodigd om op te treden voor solorecitals en als solist met verschillende orkesten in België en in verschillende andere Europese landen. Hij debuteerde intussen als solist in Bozar, deSingel en Concertgebouw Brugge. Zijn debuutalbum ‘Masques’ kwam in 2023 uit en ontving lovende recensies. Dit album kon gerealiseerd worden met de financiële steun van SWUK Vlaanderen, waar Wouter Valvekens in 2023 laureaat werd.
Naast zijn solocarrière is Wouter Valvekens zeer actief in de kamermuziek. Enkele jaren geleden richtte hij met violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman het trio Aries op. Het trio won in 2020 de Supernova Kamermuziekwedstrijd, en
bracht in 2021 zijn debuut-CD uit. Hij debuteerde met het ensemble in de Henri Le Boeufzaal van BOZAR Brussel, dat door critici lovend onthaald werd.
Wouter Valvekens kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen, waar hij studeerde bij Rita Degraeuwe. Hij behaalde met grote onderscheiding zijn diploma van bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij Polina Leschenko. Van 2018 tot 2020 studeerde hij aan de Royal Academy of Music bij Ian Fountain, waar hij in september 2020 zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte Wouter Valvekens zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Programma
Sonate voor viool en piano no. 4 in la klein L. Van Beethoven
I. Presto (1770-1827)
II. Andante scherzoso, più allegretto
III. Allegro molto
3 romances voor viool en piano op. 22 C. Schumann
I. Andante molto (1819-1896)
II. Allegretto; Mit zartem Vortrage
III. Leidenschaftlich schnell
Sonate voor viool en piano in Fa groot, MWV Q26 F. Mendelssohn
I. Allegro vivace (1809-1847)
II. Adagio
III. Assai vivace

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Volgende middagconcerten
Vrijdag 14 juni:
Denzil Delaere en Yanna Penson
Tenor & piano
B. Britten, A. Howells, G. Finzi

Young masters 2024
Vrijdag 5 juli:
Simon Thielens, piano
R. Schumann, L.V. Beethoven
Vrijdag 12 juli:
Phasma Trio: fluit, klarinet, piano
F. Poulenc, A. Katchaturian, P. Schoenfield, C. Koechlin

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord