De 2de keer wel: Karel Deruwe confronteert

by Knopskaya

Het was breekbaar hard, maar vooral doorleefd.

Acht voorstellingen van De 2de keer wel, een monoloog van Karel Deruwe in een regie van Alain Van Zeveren, gaan er in totaal door in de Turnhoutse Headroom Venue.

De vraag of dat niet wat veel van het goede is, dient negatief te worden beantwoord. Het is een stuk dat boeit van begin tot einde, waar men mogelijk graag toepasselijk nog een tweede maal naartoe gaat met vrienden of  familie. De reden? De herkenbare emoties in combinatie met een ophelderende factor. Vele puzzelstukken worden plots een.

Het begint allemaal met heel veel vragen, Deruwe speelt het hoofdpersonage zo confronterend, dat men zich vragen gaat stellen over zijn eigen leven. We werden ooit allemaal opgeschrokt door schuldgevoelens door omstandigheden van toen, die we niet in de hand hadden, maar waarmee we moeten leren leven… of net niet. Dat  maakt ons  betrokken en doet ons mogelijk relativeren. Het intieme kader van de Headroom Venue geeft extra dimentie, die een grote theaterzaal de toehoorder zou schuldig blijven.

Het verhaal uit de doeken doen, doet af aan de ervaring die u krijgt wanneer u het stuk bezoekt en beleeft. Dus sorry, maar neen.

En nét daarom, een warme aanrader.

Er vinden nog voorstellingen plaats op 7, 11, 14, 16, 21, 29 en 30 april 2019 – telkens om 20 u.

Tickets: http://www.headroom.vlaanderen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord