Festival Musical de Namur | 02.07 > 09.07 – Festivals de Wallonie 2021

by Knopskaya

Het stond in de sterren geschreven dat deze editie 2021 van het Festival Musical de Namur vooral feestelijk zou zijn! Naast vijf concerten in de Kerk van Saint-Loup en in Delta, vindt de festivalopening dit jaar uitzonderlijk in open lucht plaats, op de site van de Citadelle. Leonardo García Alarcón, een artiest waar telkens erg naar uitgekeken worden door de Naamse festivalgangers, zal tijdens de hele editie aanwezig zijn en vier keer optreden. Om het feest compleet te maken, wordt het publiek uitgenodigd om nog iets langer te blijven dan het festivalseizoen en deel te nemen aan het openingsconcert van de Namur Concert Hall. De zaal van de Grand Manège, het boegbeeld van de muziek in Wallonië, opent haar deuren voor de eerste keer op 3 september ter gelegenheid van een “Händel” concert. Gloria!

Liefhebbers van het Festival Musical de Namur komen elke zomer graag samen in de Kerk van Saint-Loup om de concerten bij te wonen die daar geprogrammeerd staan, maar dit jaar zullen ze nieuwe gewoontes moeten aanleren. In samenwerking met de animatiecommissie van de Citadelle van Namen (Terra Nova), strijkt het festival een weekend neer in het Théâtre de Verdure om een totaal nieuwe opening te bieden: twee namiddagen en avonden bestaande uit acht concerten met gevarieerde programma’s, die de gelegenheid bieden om enkele opkomende talenten te horen die door CAVEMA gesteund worden (Gwendoline Blondeel, Guillaume Houcke, Anaïs Brullez, Aurélie Moreels, Amélie Renglet, Pierre Derhet, Kamil Ben Hsain Lachiri, de twee musici van het Duo Etna…) naast gevestigde artiesten (Sophie Karthaüser, Stéphanie Salmin,…). Om dit feestelijke weekend dat mensen samenbrengt te openen, brengt de Capella Mediterranea onder leiding van haar oprichter en emblematisch dirigent Leonardo García Alarcón een programma ter ere van de 100e verjaardag van Astor Piazzolla, waarin de mooiste en meest fascinerende tango nuevo en de muziek van Claudio Monteverdi worden samengebracht (2 juli).

Leonardo García Alarcón zal tijdens het hele festival in Namen verblijven! Hij zal niet minder dan drie concerten geven naast het openingsprogramma van het festival: Sogno di una notte veneziana (met de sopraan Mariana Flores, op 4 juli), Le violon selon Bach met de violiste Chouchane Siranossian en de cellist Balazs Maté in een virtuoos repertoire gecomponeerd door Bach en zijn voorgangers (op 6 juli)… en op 3 september, als verlening van het festival in de herfst, met de sopraan Julie Roset, het Millenium Orchestra en het Kamerkoor van Namen voor een openingsconcert van de gloednieuwe Namur Concert Hall in een programma dat volledig gewijd is aan de feestelijke werken van Händel: Gloria!

La Contesa de Numi – La querelle des Dieux – van Antonio Caldara (een coproductie van het Festival de Namur met het festival Mars en Baroque van Marseille) is een echt muzikaal feest, speels en virtuoos. Als solisten worden enkele jonge zangers van het Chœur de Namur uitgenodigd: Julie Vercauteren, Morgane Heyse, Samuel Namotte, Caroline de Mahieu en Rémy Bres Feuillet worden begeleid door de muzikanten van het Concerto Soave onder leiding van Jean-Marc Aymes (op het einde van het festival, op 9 juli).

Er zal nog meer steekspel zijn in dit Duel in Venetië tussen Vivaldi en zijn tijdgenoot Reali, voorgesteld door de klavecinist Justin Taylor, geassocieerd artiest van de Festivals de Wallonie in 2021, en zijn ensemble Le Consort (7 juli).

En omdat barokmuziek niet alleen voor volwassenen is, laat HUSH – La machine à rêves d’Henry, een coproductie van de Festivals de Wallonie en het Antwerpse muziektheatergezelschap Zonzo Compagnie, de jongsten kennismaken met de fantasie en de “maskers” van Henry Purcell via een muzikaal en beeldend portret (8 juli in de Delta).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Festivals de Wallonie 
Happy!
Editie 50e verjaardag
Van 25 juni t.e.m. 14 oktober

www.lesfestivalsdewallonie.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord