Red de evenementensector, laat je stem horen en poster mee met fotograaf Sylvester Dash en Klub Kultuur

by Knopskaya
Fotograaf Sylvester Dash:
“Dus we bereiken het punt dat we dierbaren verliezen?!
Moeten er eerst nog meer slachtoffers vallen voor dat we uiteindelijk gehoord zullen worden??
De hele corona crisis brengt op velen niveaus en in verschillende sectoren slachtoffers met zich mee, hiermee willen we niet laten blijken dat we de enige zijn. Maar na 7 lange maanden is er op de dag van heden nog steeds geen zicht op beterschap en de komende maanden zullen nog grijzer worden daar dat de winter voor onze deur staat.
De barsten beginnen groter en groter te worden, de sterke fundamenten die de sector helemaal zelf heeft opgebouwd beginnen nu af te brokkelen. Deze barsten zijn niet alleen op financieel vlak zichtbaar, maar voor velen was dit hun hele leven en identiteit. De angst om al dit te verliezen wordt steeds meer zichtbaar en begint een gedaante aan te nemen dat mensen zich beroven van het leven…
Het feit dat de sector zolang aan de kant is geschoven breekt ons hart. Cultuur heeft altijd voor kleur gezorgd in ons leven. Wat is een maatschappij zonder cultuur? We kunnen niet meer naar het oude “normaal” maar wordt dit het nieuwe “normaal”? Waar we ons allen opnieuw moeten uitvinden?
Een ‘comedian’ die duizenden mensen na zijn show naar huis laat keren met buikpijn van het lachen en tranen in onze ogen, die nu in het frietkraam komt te staan. Muzikanten die ons laten wegdromen met hun prachtige teksten en betoverende klanken, die nu nog geen snaar meer kunnen kopen noch voedsel op de plank kunnen brengen. Wat nog erger is, is dat het niet alleen om de creatieven gaat maar ook al de mensen die dag en nacht meewerken om al dit voor ons te kunnen realiseren. Zodat wij ongewone momenten kunnen beleven en nog vele jaren kunnen napraten over de geweldige ervaringen die we samen konden delen. De duizenden gezinnen die hier aan verbonden zijn worden compleet vergeten!!
Het kan zo niet verder!!!
Onze steun gaat uit naar iedereen die een dierbare is verloren! We leven ontzettend met jullie mee.
Enkel samen kunnen we dit oplossen, samen vinden we steun bij elkaar. Het gaat niet meer enkel om de getroffen alleen maar ook voor iedereen die cultuur de lijm vindt die onze samenleving bijeen houdt.
Sinds kort heeft Klub Kultuur een prachtige actie opgestart om cultuur tot in onze woonkamer te brengen. Zij proberen op deze manier velen die getroffen zijn een hart onder de riem te plaatsen. Zij proberen voor de mensen dat cultuur missen toch nog licht in onze moeilijke tijden te brengen. Hierbij is ons project geselecteerd als één van hun goede doelen en wordt aan het einde van hun actie een donatie geleverd om dit project waar te maken, zodat wij de gezichten van de getroffenen in het straatbeeld zouden kunnen brengen.
Met deze hebben wij besloten om onze koers te veranderen en vragen wij nu aan iedereen met een hart voor cultuur om samen de posters in het beeld te brengen en zullen wij de opbrengst van hun actie doneren aan het project #feedtheculture. Zij doen voedselbedeling aan de mensen binnen de sector die helemaal niet meer zelf in staat zijn om voedsel aan te kopen.
Hier hebben jullie gratis links van onze finale posters en willen massaal oproepen dit bericht zoveel mogelijk te spreiden, om samen deze posters met ons te verspreiden via elke manier dan ook, dit via elk social media kanaal of zelf de posters te printen en op te hangen. Samen kunnen we hier enkel door komen!”
Deel uw eigen verhaal samen ons!!
*Social media posters (jpeg):
*A1 – A2 formaat posters (pdf):
*A4 formaat – DIY thuis printen (pdf):
Ook willen wij vragen om een kleine bijdrage te leveren op onderstaande link zo dat we samen er voor kunnen zorgen dat er minder gezinnen honger zullen moeten lijden en onze geliefde sector gehoord wordt!!
‘TOGETHER WE WILL NOT REST IN PEACE!!’
Opnieuw willen wij iedereen bedanken die ons hebben blijven steunen in onze actie en aan allen die zijn langs geweest op de ‘shooting days’. Het was een waar genoegen om samen dit met jullie te mogen doen en hopen dat we in de toekomst nog mooie dingen samen kunnen doen!!
Ook enorm bedankt aan al de organisaties die ons voor top locaties hebben gezorgd, waar wij ons project mogen tentoon stellen en die ons hebben gesteund in het verspreiden van onze boodschap:

Artenova
Intensive Acting Studios by Badass pr – Cultuurcentrum Mechelen – FACIR – MetX Movingmusic – Klub Kultuur – Galerij Tentacoli.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord