Wat gebeurt er als je zes solisten samenbrengt in een ensemble?

by Knopskaya

Air For Six, hét nieuw Belgisch vocaal sextet gaat deze uitdaging aan. Op zoek naar diepgang en warmte in muziek versmelten zij hun stemmen tot een prachtig palet van kleuren, als verbindend element voor een rijke vocale sound.

Naast hun internationale solocarrières is de drang naar de verrassende dynamiek van een gemeenschappelijk vocaal avontuur groot. Vanuit een hechte vriendschapsband en met de eigenheid van hun stemmen bereiken ze een nooit gehoorde mix van diepgravende muzikale originaliteit. Het sextet specialiseert zich in romantisch en hedendaags repertoire, werkt ook samen met hedendaagse componisten en biedt zo aan nieuwe muziek een podium en een stem.

 

Air For Six staat voor warmte en kracht, kortom: voor de essentie!

Liesbeth Devos Sopraan

Astrid Stockman Sopraan

Inez Carsauw, Mezzo

Denzil Delaere, Tenor

Joris Derder Bariton, artistiek leider

Charles Dekeyser, Bas

Sopraan Liesbeth Devos is een stilistische duizendpoot. Naast samenwerkingen met orkesten als onder andere Antwerp Symphony Orchestra, Slovenian Philharmonic, Les arts Florissants, Gulbenkian Orchestra, Boston Händel and Haydn Society, The Academy of
Ancient music zingt Liesbeth regelmatig in Internationale operahuizen zoals The Jerusalem Opera, Opera Zuid, Vlaamse Opera, De Munt en Opéra Rouen. Ze is te horen op verschillende cd’s en dvd’s.  http://www.liesbethdevos.com

Sopraan Astrid Stockman was te zien in verschillende muziektheaterproducties van Muziektheater Transparant, Kameroperahuis, LOD en Walpurgis. Ze zong op podia als Bozar, De Munt, Opera Ballet Vlaanderen, Festival Aix-enProvence en Helsinki Festival. Ze tourt met verschillende interdisciplinaire projecten door Europa.

Inez Carsauw is een vocale duizendpoot. Als soliste trad ze op in talrijke muziektheaterprodukties in binnen- en buitenland (w.o. Vlaamse Opera, Taschenoper Wien, Muziektheater Transparant, KNS, NTG). Met haar bronzen timbre vertolkt ze de grote altsolopartijen in oratoria (w.o. Mahler in Concertgebouw Amsterdam, Verdi in Parijs en Bozar) en tijdens liedrecitals toont ze haar speciale affiniteit met 20e eeuwse composities w.o. Mahler & Weill. Al jong ontdekte ze de meerwaarde van boventoonzang, circlesinging en improvisatie. Dit alles integreert ze moeiteloos in haar stem.


Tenor Denzil Delaere genoot zijn opleiding aan het conservatorium te Gent en volmaakte zich aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Als zanger zingt hij een brede waaier aan repertoire gaande van Opera tot lied en Oratorium tot hedendaagse Muziek. Hij is vaak te horen in internationale operahuizen zoals Grand Théâtre de Genève, Luzerner theater, Opéra Orchestre National Montpellier, de Munt,  Opera Ballet Vlaanderen. Hij is evenzeer thuis op het concertpodia zo werkte hij in het verleden reeds samen met Concertgebouw orkest , Radio Philharmonisch orkest,  Les passions de l’Ame, Lucerne Festival Orchestra.

Na een jeugdige carrière als violist, legde Joris Derder zich toe op zang en directie. Joris werkt met vooraanstaande ensembles in binnen- en buitenland als zanger en gastdirigent, o.a. Vlaams Radio Koor, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Choeur de Radio France, Collegium Vocale Gent. Hij zong als solist in zowat alle grote zalen van België, in een breed repertoire van oude muziek tot creaties. Joris is artistiek leider van twee ensembles: Gents Universitair Koor en Kamerkoor Koriolis. Joris is vocal coach van BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. 

De start van ‘Air For Six’, het nieuw Belgisch vocaal sextet, verenigt het beste van beide werelden. Als artistiek leider kan Joris putten uit zijn rijke ervaring in de koor- en ensemblemuziek, dit in perfecte harmonie met de zangkunst.

Muziek, vriendschap en humor. Dit is waarom Charles Dekeyser zo van ‘Air For Six’ houdt. Onze stemmen samen doen klinken om ons op die manier te verbinden in schoonheid en authenticiteit. Te ontroeren, te harmoniseren, te bekrachtigen. Onszelf en ons publiek.

Charles volgde opleidingen aan ondermeer de Muziekkapel Koningin Elisabeth en de Internationale Operastudio aan het Opernhaus Zürich. Hij zingt zowel opera , oratorium, recitals en theaterprojecten in binnen – en buitenland met gerenomeerde dirigenten en orkesten en verrast af en toe met concerten rond het lichtere genre (Brel, Aznavour, Elvis,…).

 Hoe klinkt ‘Air For Six’?

There is an old belief – Hubert Parry

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord