Zichtbare cultuur tijdens de Lockdown met #CultureTogether – Waag uw kans!

by Knopskaya

Meer dan 10 000 evenementen werden geannuleerd of uitgesteld die zouden plaatsvinden in België over een periode van drie maanden (maart-april-mei) ten gevolge van de maatregelen die de federale regering nam om de pandemie Covid-19 tegen te gaan, daarom gaat #CultureTogether vandaag online.

We maken gebruik van deze lockdown periode om de rijkdom van kunst en cultuur te ontdekken of te herontdekken vanuit onze huiskamers. Vandaag blijven we meer dan ooit verbonden met cultuur.

Het principe van #CultureTogether is simpel, uniek en digitaal: dagelijks wordt  een museum, expo, festival, artiest of cultureel event in de spotlight gezet op sociale media.

#CultureTogether wil participatief en ludiek zijn, het wil mensen verbinden (volwassenen, kinderen, jongeren) via cultuur in de brede zin. Er wordt ook van het publiek verwacht om op creatieve wijze de culturele activiteit te herinterpreteren via tekeningen, montages, foto’s, video’s, muziekcreaties, teksten, etc. en ze te delen via Instagram en/of Facebook met de hashtag #CultureTogether.

Verder zal een dagelijkse quiz de reflectie over cultuur binnenshuis voortzetten. Het team beslist dagelijks over de meest originele creaties. De winnaars zullen kunnen deelnemen aan exclusieve happenings (bezoeken aan opslagplaatsen van musea, privébezoeken aan ateliers van artiesten, ontmoetingen, …) wanneer het sociale leven terug op gang komt na deze periode van isolement.

De doelstellingen van dit 100% vrijwillige project zijn om cultuur de visibiliteit te geven die het verdient in deze moeilijke periode door het publiek cultuur op een andere manier te doen appreciëren. Een originele en creatieve manier om de culturele wereld van België in brede zin te ondersteunen.

#CultureTogether is een concept van MOVIETOWN.be en BE CULTURE – http://www.beculture.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord