Snoecks 2021

by Klaas Chielens

Elk jaar, zo rond de tijd van het vallen van de bladeren, valt ook de jaarlijkse Snoecks in de bus. Een knoert van een boek die in zowat elke Vlaamse huiskamer terug te vinden was en is. Dat hoeft ook niet te verbazen. Snoecks blaast binnenkort 100 kaarsjes uit en heeft zich van “Grote Almanak” weten heruit te vinden tot een van de laagdrempelige referentiewerken voor kunst, fotografie en literatuur.

Ook dit jaar is Snoecks 2021, een klepper van om en bij de 550 pagina’s, goed voor geweldige foto’s en de daarbij horende verhalen, of was het andersom? Omdat zeden en gewoontes veranderen verschijnt Snoecks tegenwoordig in twee versies, eentje met een brave foto en eentje met een gewaagdere glamoureuze foto waar wat naakt niet op mag ontbreken. We mogen de hoofdredacteur dankbaar zijn dat hij er steeds de juiste weet uit te pikken om hierheen te sturen.

Snoecks 2021Je vindt in Snoecks naar goede gewoonte een schare aan artikels en reportages. We krijgen een kijk op culturen en subculturen.  Van vampieren in New York tot de nomaden van Mongolië (door de ogen en lens van A Yin) en het traditionele botenvolk van Pakistan (de laatste Mohana – Sarah Caron). Fotografisch van vrouwen met bloemen in het haar (de portretten van Isabelle van Zeijl), de schoonheid en de kleurenpracht van het alledaagse bij Alastair Philip Wiper, tot de gefabriceerde magisch-realistische, surrealistische werelden van fotograaf Erik Johansson  of de glamour en glitter en gekopieerde wereld van Macau (Christian Lutz). Dit zijn enkele pareltjes die te ontdekken zijn in de nieuwe editie van Snoecks. Voor een volledige inhoudsopgave verwijzen we u graag naar het boek zelf, een fotografische impressie van de inhoud vind je op de website van Snoecks.

Het hoeft geen betoog dat we Snoecks 2021 kunnen aanprijzen. Net als elk jaar weet Geert Stadeus een fijne selectie te maken waardoor dit boek iets heeft voor iedereen. Op een dag moeten we het, bij menig pint, eens hebben over alle reportages die net niet het boek halen.

Rep je naar de boekhandel, koop er een dozijn als cadeau want de kans dat we de wintermaanden thuis doorbrengen met een boek lijkt ons niet ondenkbeeldig.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord