Glas en textiel te Damme – Zomertip

Liliane Van der Elst en Tania Verhasselt exposeren

by Knopskaya

Liliane Van der Elst (glassculpturen) en Tania Verhasselt (mixed media/textiel kunstenaar) werken al 15 jaar samen op regelmatige basis; soms met 2, soms met andere kunstenaars erbij. Ondanks dat hun artistiek werk zeer divers is, past het wondermooi bij elkaar door het kleurenspel en de “harde” versus “zachte” materie.

Deze zomer kiezen zij er opnieuw voor om van 28 juli tem 9 augustus terug (veel nieuw) werk te presenteren in de fijne Hondsdamme Kunstgalerie te Damme. De kunstenaars zijn telkens aanwezig en geven graag tekst en uitleg bij hun werk.

Liliane Van der Elst kiest resoluut voor heet glas in al zijn vormen.  Haar werk gaat over de veerkracht van de mens en de natuur doorheen het bestaan  met zijn ups en downs.  Er zijn ook verwijzingen naar het eigen groeiproces en de invloeden van haar ‘roots’. Hierbij is haar “glaswerk” een dankbaar medium waarin het spel van licht en kleur centraal staat.

Tania Verhasselt is verleid door mixed media en brengt haar passie voor reizen en in het bijzonder de woestijn met al haar kleurenpracht, tot leven in haar schilderijen, werken op papier en textiele vormen. Kleur speelt een grote rol. In haar abstract beeldend werk vangt zij het licht en de landschappen die haar treffen. Zij flirt met lijnen en compositie om tot een beeldend geheel te komen en de opgedane reisindrukken op een sobere manier vorm te geven.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord