by Knopskaya

De Pinte (Gent) – Muziekliefhebbers van alle leeftijden en niveaus zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van het Internationale Muziek Educatie Festival, een gloednieuw Belgisch initiatief dat met haar debuut de klassieke gitaar in de spotlights zet. Het festival is gepland op 15 en 16 maart 2024 in De Pinte en biedt meteen een breed scala aan concerten, lezingen, en muzikale workshops.

INTERNATIONALE GITARISTEN MET LOKAAL VOORPROGRAMMA

Het festival trapt vrijdagavond af met de Franse topgitariste Gaëlle Solal, met haar programma ‘Tuhu’ met werken van Heitor Villa-Lobos en andere Braziliaanse componisten. Zaterdagavond brengen de heren van het het Four Aces Guitar Quartet, 4 topgitaristen van eigen bodem, hun gloednieuwe album ‘Plan BE’ met Belgische componisten zoals César Franck, Frédéric Devreese, Django Reinhardt die tot ver buiten onze landsgrenzen bekend zijn. Beide concerten worden voorafgegaan door jong gitaartalent van lokale muziekscholen en conservatoria.

WORKSHOPS, LEZINGEN EN MASTERCLASSES

Naast educatieve activiteiten voor gitaristen, zoals de masterclasses en workshops biedt het festival ook andere interessante leermogelijkheden voor zowel muzikanten als niet-muzikanten. Zo geeft psycholoog en musicoloog Dr. Muzaffer Corlu een lezing over het omgaan met podiumangst, een essentieel onderwerp voor elke uitvoerende kunstenaar of iedereen die voor publiek moet performen. Luthier Benedict Minne neemt de deelnemers mee op een ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de klassieke gitaarbouw.

JONG TALENT IN DE SCHIJNWERPERS

In samenwerking met VZW Gitaar, maar waar? krijgen jonge gitaristen de kans om op te treden en een professionele video-opname van hun optreden te maken. Dit biedt een uniek platform voor opkomend talent om ervaring op te doen en hun vaardigheden te tonen.

Meer info & inschrijvingen www.muziekeducatiefestival.be
info@muziekschooldepinte.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord