Aiko Annaert en Barbara Ericx winnen eerste Prijs van de Prince

by Knopskaya

Vrijdag werden de winnaars bekend gemaakt van de eerste Prijs van de Prince: de beste woordkunstenaar van het deeltijds kunstonderwijs in het arrondissement Antwerpen. Aiko Annaert en Barbara Ericx werden allebei eerste, Ilse Van de Velden werd derde.

De kennis van de Nederlandse taal gaat er op achteruit. Deze boodschap is herhaaldelijk te lezen in de media. Alles begint natuurlijk met belangstelling voor de Nederlandse taal. En dit willen de afdelingen ’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana van de Orde van den Prince stimuleren.

In het deeltijds kunstonderwijs zijn er talentvolle leerlingen in de richting Woordkunst-Drama. Het is zeker boeiend als meer mensen zouden kunnen genieten van wat zij in al die jaren hebben verworven aan vaardigheden.

De afdelingen ’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana van de Orde van den Prince hebben daarom de voor de eerste keer de Prijs van de Prince: wie is de beste woordkunstenaar 2022? georganiseerd.

Voor deze wedstrijd konden de Academies Muziek en Woord van het Arrondissement Antwerpen de beste leerling uit het laatste of voorlaatste jaar van een richting Woordkunst-Drama aanmelden. De kandidaten stuurden een opname van uitvoering van een stuk in van een auteur uit het Nederlands taalgebied. Een eigen stuk was ook toegestaan.

De leden van de drie organiserende afdelingen konden met hun stem 1) uitspraak en taalvaardigheid, 2) originaliteit, 3) uitvoering beoordelen. Daarnaast gaven ze ook een algemene beoordeling.

In hun commentaren loven de leden de kwaliteit van de inzendingen maar doen tevens een oproep voor creativiteit en ‘out of the box’-denken.

 

De winnaars:

De hoofdprijs, een cheque van 1000 EUR, werd verdeeld tussen 2 kandidaten die exact dezelfde score kregen in de stemmingen.

Aiko Annaert  is leerling aan de Academie Muziek en Woord van Hemiksem en volgt er les bij Ine Bettens. Zij zond ‘Tomaat’ in van Peter Theunynck. Haar inzending werd beoordeeld als positief, origineel, creatief, speels, gedreven en een zeer goede weergave van wat de auteur heeft bedoeld.

en

Barbara Ericx is leerling aan de Academie Ekeren en volgt les bij Katty Wtterwulhge. Zij zond de opname in van het eigen stuk ‘Spiegel’. Het levensechte karakter, het grote inlevingsvermogen en de naturelle waarmee ze dit brengt zorgden bij haar voor een hoge score.

De derde prijs werd aan:

Ilse Van de Velde, leerling aan Ma Go Antwerpen Centrum waar ze les krijgt van Tineke Laureyns. Ilse zond een uitvoering van ‘The courage to be disliked’ van Willem De Wolf in. Bij haar vielen de ingetogenheid, de mooie uitspraak en de passende visuele setting in de smaak.

De inzendingen kunnen bekeken worden op Prijs van de Prince – YouTube

’t Wit Lavendel, Metropool en Plantiniana danken de kandidaten voor hun deelname en wensen de winnaars van harte proficiat!

Marleen Haems       Jean-Jacques Wyndaele     An Raeves        Dirk Van Bogaert

Voorzitter                Voorzitter            Voorzitter         NT&C coördinator

’t Wit Lavendel       Metropool                           Plantiniana       Gewest Schelde-Mark

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord