Internationale Muziek Ontmoetingen van Edingen – IMUSE

by Knopskaya

De Internationale Muziek Ontmoetingen van Edingen gaan door van 18 tot 27 augustus a.s. in het kasteel van Edingen en de stallen in het park. 10 dagen lang brengen een 60-tal jongeren hun virtuositeit tot uiting tijdens concerten en masterclasses door de grootste meesters. Voor deze buitengewoon talentvolle jongeren is het de gelegenheid hun muzikaal niveau te verfijnen olv bekende professoren en op te treden voor een publiek van muziekliefhebbers en nieuwsgierigen.

De 29e editie van de Internationale Muziek Ontmoetingen van Edingen heeft plaats van 18 tot 27 augustus in het kasteel van Edingen en de stallen in het park. Ook dit jaar zullen de grootste maestro’s gedurende 10 dagen hun ervaring delen met jonge artiesten van hoog niveau uit de hele wereld.

Voor de opening van deze 29e editie, op 21 augustus, viert IMUSE het overlijden 100 jaar geleden van de componist en virtuoos pianist Camille Saint-Saens.

Vijf deelnemende artiesten en gepassioneerde pedagogen zullen deze editie 2021 aanvullen: de trompettist Manu Mellaerts, de harpiste Sophie Hallynck, de violist  Natalia Van der Mersch, de dubbele bassist Uxia Martinez Botana en de sopraan Gabrielle Philiponet.

Jonge talenten ondersteunen
Sinds bijna 30 jaar steunen de Muziek Ontmoetingen de jonge generatie Belgische en internationale musici in uiteenlopende specialiteiten zoals zang, viool, cello, altviool, piano en in het algemeen, kamermuziek.

Beroemde musici hebben mogen genieten van het onderwijs en de bekendheid van de Muziek Ontmoetingen: violisten Gordan Nikolic, David Grimal, Lorenzo Gatto, Nicolas Dautricourt, Ester Yoo, Soyoung Yoon, de pianisten Julien Libeer, Roberto Giordano, en zangeressen Jodie Devos, Gabrielle Philiponet, Nathalie Manfrino et Sophie Junker.

Concerten in het prestigieuze kader van het kasteel Edingen
Tot de professoren die uitgenodigd zijn voor de editie 2021 horen Daniel Ottevaere, Nadine Denize, Justus Grimm, Marie Hallynck, David Waterman, Philippe Graffin, Jean-Bernard Pommier et Wilfried Strehle.

Zowel de professoren als de studenten laten hun kunst horen, samen of individueel, in de setting van het kasteel en de recent gerenoveerde stallen. Op het programma van de 10 dagen in kasteel Enghien staan verschillende concerten: het openingsconcert toegewijd aan Saint-Saëns, concerten gegeven door de leerlingen, een concert voor de Vrienden van Blinden en Slechtzienden, een concert door respectievelijk de leerlingen kamermuziek en de leerlingen zang. Aanwezigheid van het publiek is toegestaan bij de concerten en de dagelijkse lessen.

Bijdrage van de bewoners van Edingen
In de loop der jaren zijn de muziekliefhebbers van Edingen trouwe aanhangers van IMUSE geworden. Ook dit jaar mogen de jonge musici genieten van de gastvrijheid van tientallen families in de streek, die uit dank uitgenodigd worden voor alle concerten. Ongetwijfeld de onmisbare dynamiek van de Ontmoetingen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Internationale Muziek Ontmoetingen van Edingen – IMUSE
Van 18 tot 27 augustus 2021
in het kasteel van Edingen
www.musicalenghien.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord