Koningin Elisabethwedstrijd Piano 2021 – Wij volgen mee

by Knopskaya

Maandag, 3 mei begint de  jaarlijkse muziekwedstrijd waar onze flamboyante voormalige vorstin Koningin Elisabeth haar naam aan mocht verlenen. Spijtig genoeg stak de covid-crisis in 2020 een grote stok voor zoveel dingen, inclusief deze jaarlijkse must voor de melomaan.  Ook 2021 bleek lang een vraagteken. Toch! Niet getreurd, het energieke team achter de wedstrijd zorgde ervoor dat de wedstrijd voor piano dit jaar kan doorgaan waardoor alle kandidaten van toen opnieuw een eerlijke kans maken op de laureatentitel. Een tiental vielen om praktische reden weg en zo zijn ze momenteel met 64 jonge talentvolle pianisten van overal ter wereld in de running.

De planning werd ietwat aangepast. Zo werd het aantal halve finalisten teruggebracht van 24 naar 12 en het aantal finalisten van 12 naar zes. Iedere finalist krijgt zijn eigen finale avond. Iedere dag binnen deze ronden zal integraal worden uitgezonden via live streams en achteraf te bekijken zijn via het Youtube kanaal van de wedstrijd.

Komende week zal dit voor de eerste ronde telkens om 16 en om 20 u zijn, vanuit Flagey, de week erop kunt u van maandag tot en met zaterdag telkens om eveneens 16 en 20 u een halve finalist aan het werk zien. Na een week hard werk voor de finalisten volgt dan dagelijks een finale-avond vanuit Bozar om 20 u.

De jury zal voorgezeten worden door Gilles Ledure.

De volledige info over kandidaten, juryleden, en alle andere nuttige links en tools  kunt u hier terugvinden.

https://koninginelisabethwedstrijd.be/nl/wedstrijden/piano-2021/

Cultuurpakt is er bij en zorgt voor updates via website en sociale media.

U kunt ons volgen op het moment dat u ervoor kiest.

Geniet!

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord