La Cucina dell’Arte van circus Ronaldo – blijvende verwondering

by Knopskaya

Circus Ronaldo is een vast begrip geworden in de Belgische theaterwereld en zelfs buiten de grenzen. Met hun fijnzinnige producties brengen zij verhalen waar oud en jong nog steeds van snoepen. Zo ook de voorstelling La Cucina dell’Arte, die wij op zondagavond 25 juni bijwoonden hun hun thuishaven Muizen bij Mechelen. Met deze voorstelling reizen ze al twintig jaar naar alle mogelijke plaatsen.

Het is een tijdloos gegeven dat gewoon niet stuk te krijgen is. Alles draait om “de slimme en de domme”. Broers David en Danny Ronaldo weten zich te ontpoppen als aanbrenger en clown van dienst binnen de setting van een traditionele Italiaanse Pizzeria. De klungel van de twee, is de absolute ster die erin slaagt te jongleren met pizzadeeg, borden te laten roteren op stokken, in een luster te kruipen om de kaarsjes een voor een aan te steken terwijl hij nog net zijn eigen broek niet in brand steekt. De “slimme” van de twee weet door zijn natuurlijke cool als aangever alles tot een mooi geheel te blenden. Eenvoudige gegevens die voor hilarische taferelen zorgen. Ook onvoorspelbaar leuk bij momenten door de interactie met het publiek. Doordat het publiek altijd opnieuw anders reageert op wat hen aangegeven wordt, komt de spontaniteit bij beide circusartiesten ook naar boven. Zo belandde een stuk deeg in het publiek dat onverbiddelijk terug de arena werd ingeworpen. Het woord hooligan sloeg dan ook in als een lachbom.

Zeg ook nooit zomaar clown tegen een circusartiest, maar leg de klemtoon helemaal achteraan, op het woord artiest. Naast halsbrekende acrobatische toeren, werd het publiek ook getrakteerd op een streepje mooie muziek op klarinet en mandoline, wat de all round performance kwaliteiten van het gezelschap meer dan in de verf zette. Ontroerend ook, het lach en traangegeven klopte als een bus. Zoals ze bij Circus Ronaldo al dikwijls aangegeven hebben in het verleden: in het circus wordt je geboren, het zit in je bloed. Het maakt de mensen blij. Je neemt een eenvoudig gegeven en je bouwt het uit. Clichés worden gekoppeld aan opvoeringskunsten en wekken verbazing op.

http://www.circusronaldo.be

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord