Middagconcert: Karen Su, viool Ruben Plazier, piano

Vrijdag 12 januari, 12 u, AMUZ

by Knopskaya

Violiste Karen Su (1998) was de eerste laureate van de International Violin Competition ‘Rodolfo Lipizer Prize’ en de gevierde gastsoliste op het Gergiev Festival. Ze is geboren in Los Angeles in een muzikale familie. Zowel haar vader als haar oudere zus zijn immers violisten. Haar vader Elmer Su was haar eerste leermeester toen ze vier jaar oud was. Kort daarna liep ze school bij Vesna Gruppman en vervolgens gelijktijdig bij Igor Gruppman. Op haar vijftiende verhuisde Karen naar Nederland om er haar vioolstudies voort te zetten en ze behaalde haar masterdiploma op haar 21e. Karen trad op als soliste met orkesten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze wordt geregeld gevraagd om op te tredenmet maestro Roberto Beltrán- Zavala, met wie ze speelt op de grote podia in Mexico. In 2019 bracht ze de Europese première van het herontdekte Tweede Vioolconcerto van Florence Price met maestro Conrad van Alphen. Karen trok de aandacht van talrijke beurs- en subsidieprogramma’s. Zo mocht ze niet alleen de Hartman Award in ontvangst nemen, maar ook een Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Belgian American Educational Foundation Award en ze werd genomineerd voor de Borletti-Buitoni Trust Award. Naast haar solospel is Karen een actieve en gepassioneerde kamermuzikante en werkt ze samen met musici als Augustin Dumay, Gary Hoffman, Jean-Claude Vanden Eynden en Lorenzo Gatto.
Ze is momenteel artieste in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ruben Plazier groeide op in Dordrecht, Nederland. Op 14 Jarige leeftijd begon hij zijn studie aan het conservatorium van Rotterdam bij de Belgische pianist Stéphane De May. Later vervolgde Ruben zijn studie in Parijs waar hij met lof zijn Diplôme Supérieur d’exécution en Diplôme Supérieur Concertiste behaalde aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs, onder de begeleiding
van pianist Jean-Bernard Pommier. Ruben startte vervolgens verschillende kamermuziek series genaamd Experience
Klassiek door heel Nederland waaronder in het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met violiste Karen Su vormt hij een vast duo met wie hij concerten gaf door heel Europa en de Verenigde Staten.
Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

http://www.middagconcerten.be

Programma
Sonate voor viool en piano, FP119 F. Poulenc
Allegro con fuoco (1899- 1963)
Intermezzo
Presto tragico
Sonate No. 3 in d-klein voor viool en piano J. Brahms
Allegro (1833-1897)
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato
AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
18 januari – 20 uur
Trio Mistral
Pianotrio
Programma: L.v. Beethoven,F. Mendelssohn
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord