Persmededeling boekvoorstelling Peter Goossens: Banaliteit van de liefde

by Knopskaya

Op donderdag 13 december stelde Peter Goossens zijn 3de dichtbundel ‘De banaliteit van de liefde’ voor in het Kasteel Sterckshof in Deurne. Uitgegeven bij de Nederlandse uitgeverij Heimdall.

De boekvoorstelling gebeurde tijdens te tentoonstelling Kunst in ’t Kasteel in organisatie van ARTic Monkey en muzikaal begeleid door de violist Yves De Waele, percussie Matthijs Verleije en zang Lieke Breuls de Tiecken.
Door het onverhoopt succes zal de tweede druk reeds verschijnen tegen Kerstmis.

Zijn eerste bundel ‘Madrigalen van strijd en liefde’ verscheen in 2015 onder het pseudoniem Charles Janssens. Het is een bundeling van oorlogsgedichten waarin de mens centraal staat.
In 2017 volgde onder eigen naam de bundel ‘Als’, waarin hij op poëtische wijze
schrijft over relaties.

In Banaliteit van de liefde zet Goossens een volgende stap in zijn empathische poëzie. Het is ook de eerste bundel die in het hele Nederlands taalgebied verschijnt. Het werk bevat 28 gedichten in zijn typische stijl,
De gedichten zijn beschrijvingen over extreme en hartstochtelijke liefdes, over internet en verlopen liefdes, over overeenkomsten tussen één, twee of meerdere personen, over toevallige passionele éénmalige ontmoetingen met voorbijgangers, of voor lange duur en een exclisiviteits contract: ‘tot de dood ons scheidt’. Hij neemt je mee in een intieme wereld .
Hij houdt ons een spiegel voor over de verscheidenheid en natuurlijke behoeftes van liefdes. Een wereld die soms afgelijnd, rommelig, liefdevol, kwetsend, ruw, zacht, speels of catastrofaal is. Het zijn intieme keuzes die ieder voor zich maakt. Hij toont ons dat liefde niet altijd controleerbaar is en de gevolgen soms moeilijk te plaatsen. Maar dat liefde bovenal liefde is.
Er worden geen vragen gesteld of oordelen geveld. De verscheidenheid aan liefdes worden gewoon en zonder onderscheid onder de loep genomen.

Ook verkrijgbaar op de volgende sites:

https://www.heimdall-poezie.nl/catalogus/banaliteit-van-de-liefde/

https://www.bruna.nl/boeken/banaliteit-van-de-liefde-9789491883996

https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/poezie/9789491883996/peter-gossens/banaliteit-van-de-liefde

http://groenewaterman.mijnboekhandelaar.com/Boek/Peter–Gossens/Banaliteit-van-de-li…/9789491883996.html

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord