The Headroom Venue: muzikale duizendpootruimte geopend door JOGO

by Knopskaya

Turnhout, u weet wel die mooie stad in het oosten van ons land waar af en toe een degelijk concert is in een kerk of het cc. Daar stopte het dan tot voor kort. Muzikant, producer en componist Alain Van Zeveren nam het initiatief om hier verandering in te brengen. Net buiten de stad, in een oude betoncentrale aan het water gelegen vond hij de ideale locatie om zijn plannen uit te werken.

Hij vormde samen met zijn echtgenote de hele ruimte om tot professionele muziekstudio, volledig uitgerust met klank- en lichtinstallatie. Er bevinden zich vijfenzestig comforabele zitjes rondom de scène zodat het publiek onderdeel kan worden van het geheel. Een zwarte vleugelpiano – Alain Van Zeveren is ook pianorestaurateur – siert de ruimte. De ervaring bij de opening was bijgevolg intiem wat bijdroeg tot de meerwaarde die de muzikanten de avond van de opening te bieden hadden.

Opening

De feestelijke opening werd ingevuld door het duo JOGO. Wout Gooris en Sam Joris zijn muzikanten die uit een muzikantengeslacht stammen en beiden een klassieke opleiding genoten wat men ook meteen kan waarnemen aan muzikaliteit en vlotheid in speelstijl. Op trompet en piano brachten zij eigen jazzy composities met een verhaal. Dat verhaal praten ze trouwens met een droog komische inslag zeer aangenaam aan mekaar. De composities van Wout Gooris hebben naast een jazzy insteek ook best wel iets weg van filmmuziek voor de betere cultfilm. De vraag of en wanneer het duo terug zou komen werd dan ook meermaals gesteld tijdens de receptie.

Vorming

De mogelijkheden zijn enorm. Zo is er ook de mogelijkheid tot het geven of volgen van masterclasses, al dan niet internationaal gezien de goede treinverbinding en de ruime keuze aan hotels. Muzikale vorming voor zowel het publiek dat komt luisteren als muzikanten die komen les volgen is misschien wel de grootste drijfveer van Van Zeveren. Bent u muzikaal en wilde u altijd al professioneel leren een Hammond-orgel bespelen? Wel, binnenkort krijgt u hier de kans om de finesses te leren kennen via een masterclass. Bent u muzikant en zoekt u een degelijke locatie in een rustige omgeving om uw plannen uit te werken? Misschien is dit wel de ideale ruimte voor u.

https://www.headroom.vlaanderen/


  • WAT: Opening Headroom Venue
  • WIE: Alain Van Zeveren, Jogo – Sam Joris en Wout Gooris
  • WAAR: Elisabethlei Turnhout
  • WANNEER: 31 mei 2018
  • Foto: ©Regine Van Zeveren

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord