Theater in de buurt: Het Bankje

by Klaas Chielens

Nu theaters gesloten zijn, of slechts voor beperkt publiek toegankelijk, is het noodzakelijk om creatief uit de hoek te komen. Opendoek, koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen pakt daarom uit met theater bij u in de buurt, gewoon op een bankje.

Van 15 juli tot 31 augustus kan u op tal van bankjes in Vlaanderen (bekijk hier de deelnemende lijst van gemeentes) terecht voor een luisterspel per podcast, naar een idee van Wim Chielens, die er zelf ook een verhaal voor schreef. Scan de QR code op de bank en u wordt ondergedompeld in een wereld van verhalen. 100 amateurkunstenaars en meer dan 60 gemeentes slaan hiervoor de handen in elkaar. Het is een samenwerking tussen theatermakers, acteurs, schrijvers en visuele en grafische artiesten.

De podcast laat je luisteren naar een gesprek dat zich mogelijks eerder op jouw bankje afspeelde. Dankzij de technologie kan je luistervinken bij twee anderen die elkaar, misschien wel net op dat bankje, ontmoetten. 20 verhalen, over lief en leed, filosofie, vroeger, nu en toekomst. Tientallen stemmen die je meevoeren naar wat zou kunnen geweest zijn.

Neem even de tijd als u nog eens gaat wandelen, zoek een bankje en luister.

afbeelding: schaamteloos gepikt van opendoek.be
meer informatie: https://www.opendoek.be/hetbankje

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord