Ticketverkoop Musica Divina is van start – ontdek het nieuwe programma

by Knopskaya

Ontdek nu het programma van Musica Divina 2022: een blij hart

Van 14 september tot 2 oktober brengt Musica Divina dit jaar hemelse en helende muziek naar de Kempen onder het festivalmotto ‘Een blij hart… bevordert de genezing’.
Het motto van Musica Divina is in 2022 ontleend aan Spreuken 17, 22. Een festivalthema dat weerspiegeld wordt via hemelse en helende muziek in het inspirerend religieus erfgoed van de Kempen. Met een programma dat oost, west, noord en zuid met elkaar verbindt. In ware blijdschap zijn er immers geen grenzen. Een blij hart is een gastvrij hart.

Tijdens Musica Divina klinken pelgrimsliederen, lofzangen aan alle moeders, motetten van André Campra en langzame stiltes. Alsook engelenzang, muziek voor theremin, Noord-Indiase dhrupadzang en keelzang uit de steppes van Centraal-Azië. Een bont boeket dat het hart hopelijk nog meer verblijdt.

Musica Divina zorgt bij elke editie voor een uniek samenspel tussen erfgoed en muziek. Op het programma staan o.a. Sollazzo Ensmble in de abdij van Averbode, Vlaams Radiokoor in Geel, Carolina Eyck & BRYGGEN in Herentals, Ensemble Polyharmonique in de abdij van Tongerlo, Luise Enzian en Tehila Nini Goldstein in Mol, The King’s Singers en a nocte temporis in Turnhout, Ghalia Benali en Romina Lischka in Heist-op-den-Berg en Huun-Huur-Tu in Hoogstraten.

Naast topconcerten met hemelse en helende muziek staat een denk- en voelmoment over muziektherapie op het programma, met eregasten psychotherapeute Dr. Binu Singh, componiste Ester Venrooy, stiltespecialiste Virginie Platteau en muzikaal journaliste Andrea Voets.

Bekijk het volledige programma op www.musica-divina.be.

Trailer Musica Divina

Ervaar de hemelse en helende sfeer van Een blij hart in de festivaltrailer, een ontwerp van Emilie Lauwers.
De muziek is van thereminspeelster Carolina Eyck. Op 22 september brengt zij samen met BRYGGEN deze klankwereld tot klinken tijdens Musica Divina in de Sint-Waldetrudiskerk van Herentals.

Vandaag start de ticketverkoop

Koop hier al uw tickets en abonnementen vanaf vandaag op www.musica-divina.be of bij UiT in Mechelen. Met de abonnementen formule Abo Hart ontvang je 20% korting bij minimum drie concerten.

GA METEEN NAAR DE TICKETVERKOOP

Musica Divina is een festival met hemelse muziek in de abdijen, begijnhoven en kerken van de Kempen
Onder-den-Toren 12
B-2800 Mechelen

T: 015 20 49 82
E: kempen@festival.be
www.musica-divina.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord