De Naturalis Historia – Vergeten toepassingen van planten

smaken en krachten in kaart gebracht

by Gustave Min

Helemaal passend in de tijd van nu, waarin men zo erg naar medische oplossingen zoekt, laat  het boek Naturalis Historia . Vergeten toepassingen van planten een wereld voor u opengaan. Het biedt u een prachtige waaier van vergeten toepassingen van planten en kruiden uit de loop der eeuwen.

Terug naar de basis
Is men niet sinds mensenheugenis  op zoek naar een betere communicatie met de natuur? Dit prachtig geïllustreerde boek met uitleg over planten en hoe deze aan te wenden helpt u alvast een heel eind op weg. Toch is het eveneens een must voor de verzamelaar, een gedrukt herbarium als het ware.

Auteur Marcel De Cleene legt op inspirerende wijze het gebruik van vergeten planten uit en maakt wegwijs in hun medicinale krachten. Geen fabeltjes, maar kennis gebaseerd op bronnen van meer dan 2000 jaar oud . Zo reizen we doorheen generaties van kennis tot in de 20ste eeuw.  Medicinale toepassingen van zo circa 250 plantensoorten treden vanuit de schaduw opnieuw in het voetlicht.

Koken en Genezen
Een praktisch voorbeeld:  de Gele Sleutelbloem,  een echte voorjaarsbloeier en volgens mij in vele tuintjes aanwezig. U leert de medicijnkast van uw tuin kennen, zonder dat u er mogelijk bewust was van diens aanwezigheid.

Verse bloemen van de Gulden sleutelbloem zijn geschikt voor het maken van jam, wijn, pickless, pannenkoeken, cakes en salades van gerookte zalm. Water en alcohol nemen gemakkelijk het aroma van de sleutelbloem aan.

De leuke anekdotes en recepten maken het een interactief boek voor jong en oud en bieden de kans om opnieuw de kracht van de planten en hun gebruik te ontdekken op een actieve en toegankelijke manier.

Marcel De Cleene is Em. Prof. Dr. Plantenfysioloog en was werkzaam aan de UGent eerder schreef hij ook De Historia Naturalis. De geschiedenis van de Kruidengeneeskunde.

Het boek de Naturalis Historia. Vergeten toepassingen van planten is rijkelijk geïllustreerd en verschenen in een mooie hardcover editie en telt 343 blz. Platen zijn afkomstig uit de Plantentuin van Meise

En is geschikt voor iedereen die de natuur in zijn hart draagt. Een fijne inhoudstabel maakt het helemaal af.

Prijs € 39,99 is verschenen bij Uitgeverij Sterck & DeVreese.

Verkrijgbaar bij de beter boekhandel als online.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord