De Rode Ridder De Biddeloo-Jaren ° Sword and Sorcery

by Gustave Min

Toen ik begon aan de Rode Ridder integrale reeks wist ik nog niet wat ik kon verwachten.

Maar!  Na de korte inleiding te hebben gelezen, spanning monsters, heksen, draken, kon ik niet langer wachten om de eerste bladzijden te lezen.

Weet je…

Ik voelde mij op eens weer dat kleine jongetje verzot van     

  Verhalen over avontuur en dappere ridders, schone   

  Jonkvrouwen en draken je weet wel die serpentachtige

  vuurspuwende beesten… 

 

Een genot voor mij was de zeer interessante details die aan het achtergronddossier werden mee gegeven over zowel Karel Biddeloo, de evolutie van Johan door de laatste tekenaars, voor dat Karel de albums aan zijn hand zet vanaf Album 37 De Wilde Jacht.

Verwacht je aan deze mooie lijvige Integrales aan een knap achtergronddossier geschreven door (Ivo De Wispelaere), met leuke details en interessante wetenswaardigheden 6 verhalen per bundeling.

 

Verhalen over Sagen en legenden

Denk aan de verhalen aan de sagen en legenden van Koning Arthur, we denken al aan Chrétien de Troyes, Wolfram Von Essenbach, maar qua verhaallijn moet u denken we nemen enkele aspecten uit deze sages en werken deze uit tot een echte Willy Vandersteen/Karel Biddeloo Arthur cyclus met een eigen schurk (oorspronkelijk verhalen Mordred) hier in Bahaal de Prins der Duisternis, deze antagonist vanaf album 40 – De barst in de ronde tafel – blijft de komende jaren nog verder op duiken, uiteindelijk als hellevorst tot in de huidige albums getekend door Fabio Bono.

 

In 1969 neemt Karel Biddeloo de reeks over van Willy Vandersteen, de reeks is op zijn hoogte, maar wordt onder Biddeloo een echte cult reeks, de Rode Ridder gebaseerd op de romans van Leopold Vermeire gaat Vandersteen in 1959 mee aan de slag als de stripreeks De Rode Ridder na verschillende tekenaars, staat Karel Biddeloo aan het roer eerst nog gebaseerd op de scenario’s van Willy Vandersteen, maakt hij na een periode het volledige verhaal inclusief de tekeningen.

De opzet van deze integrales is om de 2 grootmeesters van het Vlaamse beeldverhaal te eren en hun creatie De Rode Ridder onder de noemer : De Rode Ridder De Biddeloo Jaren Sword and Sorcery.

Geniet van Tolkienachtige verhalen intriges, complotten, magie en gevechten een reeks om bij te dagdromen, nostalgie te ontdekken voor jong en oud.

 

Bij Standaard Uitgeverij zijn tot nu toe 3 verschillende integrales uitgekomen met de Biddeloo Jaren en vind u bij uw boekhandelaar of Stripspeciaalzaak aan € 35,00 per boek met 6 boeiende verhalen en een 16 blz dossier en een mooie ex Libris tekening van Fabio Bono.

 

3 keer per jaar verschijnt een De Rode Ridder integrale De Biddeloo-Jaren Sword and Sorcery, deel 4 vanaf 10 Maart verkrijgbaar.

Deel 1 1968-1969.

Deel 2 1969-1971.

Deel 3 1971-1972.

Warm aan te raden. Wordt vervolgd…

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord