De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

by Gustave Min

Stel je voor. Je wandelt op een pad doorheen ons Vlaamse land maar je beseft niet dat op de plek waar je passeert geschiedenis is geschreven  Dan is dit boek de ideale leidgids om te lezen of mee te nemen als u meer wilt weten over de verborgen geschiedenis van Vlaanderen.

Met de verborgen geschiedenis van Vlaanderen wandelt u langs plaatsen waar revoluties ontketend zijn, waar uitvindingen verbluften of sociale omwentelingen gebeurden. Alle verborgen plekken liggen in (Vlaanderen en Brussel).

Heel vaak zal in dit echter blijken dat de kroniek van Vlaanderen ook die van (België) is. Elke straathoek, kavel of akker heeft een verleden, zoals wij in De verborgen geschiedenis van Vlaanderen kunnen lezen.

We beginnen bij (1226) bij het havenstadje dat vermalen werd tot landbouwgrond. De hoge en strak geritmeerde populieren langs de Damse vaart ter hoogte van Oostkerke nemen het zicht weg op het vlakke polderlandschap dat er achter ligt. Niets laat zichtbaar vermoeden dat hier ooit het stadje Monnikerede lag. Mijn interesse is meteen gewekt om verder te lezen en te ontdekken. Zo wandelen we door de geschiedenis van Vlaanderen met interessante anekdotes, verhalen en bestemmingen die tevens prachtig geïllustreerd zijn en eindigen in 1943 in Mortsel getroffen door het hevigste oorlogsbombardement ooit in België.

 

Auteur Jos Vandervelden vertelt de verborgen geschiedenis van Vlaanderen in 50 fascinerende verhalen. Hij loodst je mee naar plaatsen waar je anders achteloos aan de geschiedenis voorbij zou lopen. Het historische archiefmateriaal en exclusieve foto’s van Alexander Dumarey brengen verhalen in beeld en laten zien hoe het verleden doorwerkt in het heden of net niet.

Een ultieme geschiedenis en tevens wandelgids om mee te nemen als je meer wilt weten over de formidabele geschiedenis van Vlaanderen.

Het zijn miniaturen van de geschiedenis die een flard van het grote verhaal vertellen.

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen door Jos Vandervelden en Alexander Dumarey is verschenen bij Uitgeverij Davidsfonds in een rijkelijk geïllustreerde paperback uitgave blz 223 prijs € 27,99. Verkrijgbaar in de boekhandel als online.

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord