Eendagsvlucht – reis door het hoofd van de componist

by Knopskaya

Spelen met noten is iets wat Fonny De Wulf al heel zijn leven deed. Sinds zijn achttiende is hij fulltime componist van een aantal nummers die u ongetwijfeld kent dankzij de uitvoerder. Op stille wijze wist hij een oeuvre van maar liefst vijfhonderd composities bij mekaar te schrijven. Daarnaast is hij actief als pianist en houdt hij er tegenwoordig van om zijn kennissen en vrienden via de sociale media mee te laten genieten van zijn muzikale overpeinzingen. Het is een beetje als toegang krijgen tot wat er zich allemaal in zijn hoofd afspeelt.

Ook taal boeit de muzikant enorm. De emoties die loskomen bij het horen van een bepaalde melodie, kunnen ook opgeroepen worden door woorden. De ervaring die De Wulf muzikaal had, probeerde hij door de jaren heen ook verbaal aan te wenden. Het resultaat is Eendagsvlucht, een bundel die ontstond n.a.v. zijn zestigste verjaardag.

Als dichter overschouwt hij wat de dag hem brengt, ook binnen een groter geheel. Hij raakt de seizoenen aan via de natuur die hij aan gevoelens linkt (cfr. Treurwilg, Eikels). Hij drukt uit waaraan de ogenschijnlijke gewone dingen hem doen denken en haalt ze terug vanuit het banale. Hij legt zijn wereld uit die ook de jouwe is, ongegeneerd en gebruikt bewust een rijmschema zodat het geheel bijna als lied kan worden ervaren. Hij overschouwt wat hem raakt en reflecteert naar het verleden, geeft bewoording aan de dingen die hij zich afvraagt, aan de ontmoetingen die hij heeft in het dagelijkse leven of via de actualiteit van dat moment. Hij omarmt zijn angst voor de dood door er speels mee te flirten of er mijmerend een schilderij van te maken, ontleedt gevoelens als verlangen en verliefdheid vanuit onschuldige eenvoud. Kortom, dit is de song van zijn leven. Puur en recht voor de raap. Maar met het verschil dat deze keer de muziek in het hoofd van de lezer mag ontstaan om een eigen weg vinden als een toets aan mekaars realiteit. Een zachte ontmoeting met rustgevend karakter. Extra sfeer door de zwart-witte portretten van dichter en zijn dagelijkse dingen. Als selfies in woord en beeld die fungeren als spiegel.

Eendagsvlucht, uitgegeven door en te verkrijgen via Facebook Fonny De Wulf of fonnydewulf@gmail.com.

Luxe paperback, 25€ plus 3€ verzendkosten.

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord