Lacht u ook eens met de kop van ons establishment – Nu zelfs tegen coronakorting

by Knopskaya

Erwin Vanmol blikte eerde dit jaar terug op zijn twintigjarig bestaan als cartoonist door de uitgave van dit prachtig boek. Het krachtige aan het hele verhaal is dat men zowel zijn evolutie als illustrator, als de evolutie van ons politieke landschap op realistische doch amusante manier kan volgen. Het plezante is dan weer dat zo ongeveer iedereen, zowel uit het linkse als het rechtse kamp er goed mee kan lachen en zelfs zijn/haar medewerking aanbood. Pallieterke en Knack, Meyrem Almaci en Koenraad Elst; iedereen samen door één deur dankzij de humor van Vanmol, iets wat zeer weinig cartoonisten op hun CV kunnen plaatsen. Het voorwoord gebeurde door Rik Van Cauwelaert.

Vanmols cartoons zijn als de man zelf: verstandig, to the point en niet bestemd voor 1 bepaald publiek. Belerende vingertjes zijn taboe. Iedereen draait hij er fijnzinnig door, bovendien op zo’n manier dat de ‘geviseerde sujetten’ er zelf goed om kunnen lachen. Bovendien relativeert hij bijzonder veel, niet door te staan zwaaien met zware titels en diploma’s maar vooral door zichzelf te blijven en met respect terug te blikken naar hoe het ooit begon: de aanschaf van drie rotringstiftjes en de vastberadenheid om cartoons te gaan tekenen.

Net nu we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en ons af en toe eens blauw ergeren aan systeem en/of vertegenwoordigers, evengoed als aan de man die iets teveel op straat komt, is het belangrijk er eens goed mee te kunnen lachen. Dat heeft de uitgeverij van Doorbraak goed begrepen.  Daarom kunt u het boek nu met twee euro korting voor de prijs van 24,95 euro hier bestellen:  https://winkel.doorbraak.be/p/vanmols-hoop-erwin-vanmol/?fbclid=IwAR1MsC2Sav-ZfhoW1ijQWScmT7nZuInJ9DiyEbU7kxJCMTnfz-zvXq7DM_E

Website cartoonist & microbrouwer Erwin Vanmol: http://www.Vanmol.net

Vanmol’s Hoop, twintig jaar wroeten – ISBN 978-94-92639-33-2

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord