Logos, Vlaanderens avant garde-advokaat

by Knopskaya

Godfried-Willem Raes (1952) heeft een mooie achtergrond als onderzoeker. Hij is gewezen hoofddocent compositie en akoestiek aan de UGent. Daarnaast is hij begeesterd stichter van het productiecentrum “Stichting Logos”. Reeds vijftig jaar werkt hij aan een muzikaal robotsysteem dat verbonden is aan de menselijke gestiek.

Techniek wordt ingezet om menselijke bewegingen te herkennen en via een draadloos systeem en een voltallig orkest muziek te maken. Het doel is speelmogelijkheden te creëren die het menselijke overschrijden. Eerder deze week speelde het voltallige Logos Robotorkest meermaals het programma “Relache” – gebaseerd op muziek van Erik Satie – op de Gentse Feesten.

Het boek “Logos@50” werd geschreven vanuit Raes zelf. Verhalend schetst hij de geschiedenis van het ontstaan van zijn centrum. Hij mijdt daarbij geen discussie en pakt ook alle vooroordelen aan waartegen hij mocht vechten. Een belangrijk punt is dat hij via een terechte argumentatie zijn standpunten duidelijk maakt. Zo is hij een belangrijke voorvechter van de avant-gardemuziek in Vlaanderen. Hij benadrukt dat zijn standpunt in deze materie er geen is van negativiteit en tegenstand, maar eentje van vooruitgang. Hij erkent dus de waarde van de oudere muziek, maar opteert zelf voor een andere beweging – zijn beweging.

Het verhaal is vooral zeer bewogen en mooi geïllustreerd met kleurenfoto’s waarop u vast een aantal vaste waarden binnen ons Vlaamse muzieklandschap zult terugvinden – misschien wel dé extra reden om dit boek aan te schaffen.

U kunt het hardcover boek van maar liefst 224 hoogstinteressante pagina’s (ISBN 987-90-5856-605-8) voor 30 euro bestellen door een mail te sturen naar info@stichtingkunstboek.com.

Meer info over centrum Logos via http://www.stichtingkunstboek.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord