Tweede boekentuin in de Zimmer, een bruisend event door Ernst Löw en Deborah Ostrega

by Knopskaya

Boekenbijeenkomsten saai? Niks van. Gastheer, acteur en schrijver Ernst Löw en zijn partner in crime and bed Deborah Ostrega maken er een feestje van. Ook tijdens de tweede editie van hun Literair Event De Boekentuin in de Zimmer, hartje Lier.

Een deejayachtig spreekgestoelte – zoals dat plechtig heet – in een huiselijk kader. Man leidt het woord, vrouw leidt de vinylplaten . Interessante praatgasten worden ludiek ingeleid, geen enkel taboe gemeden. U hoeft zelfs niet van boeken te houden om ervan te genieten… Daar hoort dan wel bij dat u vanaf dat moment uzelf zult genoodzaakt zien om te lezen. Lezen maakt inventief en spontaan. Misschien doet lezen zelfs schrijven. Fijne zelfgeschreven liedjes door Ernst, met Deborah op de achtergrond breken de praatmomenten. Iedereen voelde zich goed in de tuin, met een biertje of wijntje naast het water. De zon ging onder, terwijl de lichtjes boven het podium de sfeer overnamen.

Sarah Wagemans bleek de enige te zijn die Löw de mond kon snoeren. Een tafelbelletje bleek het geschikte wapen. Daar moet je wel een heel sterke vrouw voor zijn. En rarara, dat is ze ook. Haar engagement binnen de Occupy-beweging wordt sterk weergegeven in haar poëzie. Een pleidooi voor recht en ethiek. De ridiculisering van het ridicule en overbodige. Echte vragen, met nood aan antwoorden.

Van Don Vitalski vernamen we dan weer welke sociale belasting  een bobbeltje op een oorschelp met zich meebrengt – zeker wanneer dit verschijnsel zich asymmetrisch voordoet, hoeveel boeken een mens kan schrijven tijdens een lockdown, hoe pinguins knuffelen en nog nuttige weetjes die u opnieuw kunt onthouden of vergeten om er uzelf telkens opnieuw mee te verrassen. Dat en nog iets over het tellen van ex-lieven en een honds gedicht.

Boeken kopen, juist! Ook dat is het doel van het veertiendaagse vrijdagse event. Schrijvers en publiek ontmoeten mekaar en bieden boeken gratis aan. Het is de handtekening die je dan wel verplicht koopt voor 10, 12 of 15 euro, aldus Don Vitalski en beaamd door Löw.

Gaat  u gewoonweg ook eens langs deze zomervakantie, op vrijdagavond. Zes augustus bijvoorbeeld om 20.30 u. En ga op zoek naar een goed boek, van Ernst Löw, Sarah Wagemans of Don Vitalski bijvoorbeeld.

De Zimmer – Lier – 23 juli 2021

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord