Vogels – De veranderende kijk op vogels in de kunst

Schoonheid en wetenschap ontmoeten elkaar

by Gustave Min

In dit boek vertelt ornitholoog Roger Lederer hoe vogelafbeeldingen de laatste 400 jaar zijn veranderd, en is het werk van 40 van de grootste kunstenaars verzameld.

Compleet
Vogels laat een grote rijkdom aan vogelrassen zien en toont hoe zorgvuldig de  bestudering van de soorten zowel de wetenschap als de kunst hebben verrijkt. Van Frans Snijders, Mechior d’Hondecoeter, John James Audubon en Edward Lear, tot hedendaagse kunstenaars als Elizabeth Butterworth en Lars Jonsson, een echt naslagwerk. Pagina na pagina wordt u meegenomen op een reis die start in 1580 en eindigt heden ten dagen. Van de Vlaams/Nederlandse kunstenaars uit de Barok tot de laatste ontwikkelingen van de ornithologische kunst.

Ontroerend mooi
Dit alles maakt dat dit  boek niet alleen een genot is om naar te kijken, in te lezen en uit te leren. Het is ook een boek om pagina na pagina te koesteren en misschien iedere dag een andere pagina open te leggen om zo te worden geraakt door de  schoonheid van de prachtige afbeeldingen. Al lezend leert men de door vogels gefascineerde kunstenaars kennen en laat de publicatie zien welke effecten de ornithologische kennis en onze veranderende houding ten opzichte van vogels hebben gehad op de ontwikkeling van de kunstwereld.

Dr. Roger J. Lederer is ornitholoog en emeritus professor of biological sciences aan de California state University. Hij bestudeert vogels al meer dan 40 jaar, heeft een aantal boeken op zijn naam staan en is o.a. adviseur voor de BBC en National Geographic.

Een boek niet alleen voor vogelliefhebbers maar voor iedereen die houdt van natuurlijke schoonheid.

Deze prachtige uitgave Vogels van Roger Lederer is uitgegeven bij Uitgeverij Noordboek HL Books- 9789056158071.

Vogels hardcover editie blz 224 is prachtig geïllustreerd – prijs € 39,90 – verkrijgbaar bij de betere boekhandel als online.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord