Watou2020

by Klaas Chielens

Watou 2020 had een feesteditie moeten worden. De stad Poperinge stelde een 3-koppig team van curatoren aan om de boel in goede lijnen te leiden. Onder de leiding van Klara nethoofd Chantal Pattyn, schrijver Peter Verhelst en zelfstandig curator Benedicte Goesaert zou het festival in 2020 een nieuwe start maken. In 2019 gaf de organisatie VZW Kunst er de brui aan na aanhoudende onzekerheden rond cultuursubsidies maar Poperinge sprong in de bres en besloot op te treden als organisator, mits het bekomen van een extra Vlaamse subsidie.

Door de gekende omstandigheden gaat ook Watou 2020 niet door zoals voorzien was. Het gekozen thema ‘verbondenheid’ was incompatibel met COVID19. Toch verdwijnt het kunstenfestival niet volledig. Een fietstocht leidt liefhebbers langs een gedichtenparcours van 35km met daarin 15 verschillende gedichten.

“Wie voor zijn eigen vrijheid vecht, die sneuvelt morgen.

Wie zich wil redden, moet voor ieder ander zorgen.”

uit: ‘Pandemie’ van Ilja Leonard Pfeijffer
opgenomen in de bundel Watou 2020

Bij de fietstocht en Watou 2020 hoort een dichtbundel, samengesteld door Peter Verhelst. Daarin vind je een selectie van 59 gedichten van 37 Nederlandstalige dichters. Het boekje past perfect in je vestzak voor wanneer je door Watou fietst, en vlotjes in de hand voor wie Watou 2020 wil opsnuiven in de eigen woonkamer.

Enkele gedichten worden ook hoorbaar dankzij de stemmen van oa. Aurélie Nyirabikali Lierman, Asha Karami, Charlotte Adigéry maar ook met Brihang, Zwangere Guy brengen een gedicht uit de bundel. Fragmenten kan je terugvinden op de website van Watou2020.

Watou2020 is een uitgave van Borgerhoff & Lamberigts . Het boekje is te koop in Poperinge voor een schamele 14 euro maar voor de thuisblijvers kan ie eveneens besteld worden via de webshop van de stad Poperinge.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord