Guido De Vos: De speeltuin van overpeinzing

by Knopskaya

Zijn werk lijkt op het eerste gezicht strak, maar toch wordt men overvallen door tig van nuances die de nieuwsgierige toeschouwer tot verkenningstocht sturen in zijn wereld, waarin ze de hunne kunnen terugvinden.

De Vos denkt en staat daarin los van tijd of  plaats. Al wat in hem opkomt, kan vertaald worden in kleur en vorm, of het  nu een schilderij of een beeld is. De Vos werkt multidisciplinair en laat de muizenissen bewust of onbewust op zich afkomen om zo stukje bij beetje aan een vertraagd domino-effect te komen.  De denker, een beeld dat zich in de vaste collectie van galerij M te Mechelen bevindt, staat hierdoor centraal als onderdeel van zijn wezen.

                                                                                                        De Denker

Guido De Vos houdt van experiment, van beweging en uit dit op tig van manieren. Ten eerste slaagt hij er in zijn eigen denken een verlengstuk te geven, vrij van eigen interpretatie. Daarbovenop denkt hij na over materialen en procédés en laat zich daarbovenop voeden door het verleden, waaraan hij een futuristische twist geeft. Hij kruipt in de huid van kunstenaars als Picasso en Rodin en denkt na over wat zij zouden gedaan hebben, indien ze toegang zouden gehad hebben van de materialen en technieken van vandaag.

Maskers hebben steeds een belangrijke plaats bekleed in het werk van Guido De Vos. Ze staan voor hoe we  ons laten zien en wie ze werkelijk  zijn, eveneens als voor onze gedachtewereld waarin we ons niet kunnen verstoppen. De gedachten die in ons opkomen, zijn heel eigen.                   

Noem het een wondere wereld, een eiland van ideeën die mekaar ontmoeten en waarin u nog 2 maanden lang kunt rondlopen. Deze pop-up – het retrospectief van de carrière en de grote levensvreugde van Guido De Vos –  belooft u even alles terug in perspectief te zien, even te ontsnappen en u te verbazen.  Weg van het lawaai van de wereld naar de zuiverste prikkeling van uw  grijze massa. Het fijne is dat de kunstobjecten ook wel eens zullen worden verwisseld, waardoor het de moeite loont om toch nog even terug te komen.

                                                                                          Hersenspinsels

En er volgt nog. De Vos is actief binnen het kunstenaarscollectief Het Derde Raam, dat zich in de schaduw van de expositieruimte bevindt en waar de meest creatieve denk-en-doe processen plaatsvinden.

                                                                                                     Hij en Zij

https://www.guidodevosbeeldendwerk.com/

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord