125 jaar Emmanuel Durlet in kasteel d’Ursel – Persmededeling

by Knopskaya

Vanmiddag vond in kasteel d’Ursel in Hingene een persmoment plaats n.a.v. 125 jaar Emmanuel Durlet. Pianisten Kiyotaka Izumi en Polina Chernova gaven er een miniconcert.

 

De Vlaamse componist Emmanuel Durlet werd op 11 oktober 1893 in Antwerpen geboren. Naar aanleiding van zijn 125ste verjaardag organiseert het Durletfonds drie pianorecitals in het kasteel.

 

‘Kasteel d’Ursel heeft een bloeiende muzikale werking’ vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Erfgoed. ‘Eén van de muzikale partners is het Emmanuel Durletfonds. De muziek van deze Vlaamse componist kan mij enorm bekoren. Zijn werken vormen een verrijking van het muziekaanbod in Vlaanderen. Samen met andere componisten waaronder Mortelmans, Blockx en Benoit, wiens Pianoconcerto hij herwerkte, schittert hij aan het firmament van de Vlaamse klassieke muziek. Als bestuurslid van het Antwerp Symphony Orchestra en als gastheer van het jaarlijkse kathedraalconcert ben ik een actieve promotor van deze componisten en hun muziek. Ik vind het dan ook een eer dat wij de komende weekends het Durletfestival mogen ontvangen.’

 

Pianisten Kiyotaka Izumi en Polina Chernova brengen op zondag 21 oktober een programma voor vierhandig klavier. Ze spelen werk van Schubert, Mendelssohn, Blockx en Durlet. Op zondag 28 oktober brengt Lester Van Loock werken van Mozart, Brahms en Durlet. Op 11 november sluit Thomas Boodts de reeks af met stukken van Beethoven, Durlet, Grieg en Chopin.

 

Meer info over de concerten vind je in de kalender via deze link.

Ons interview met de dochter van de dichter van het klavier kunt u hier terugvinden: https://www.cultuurpakt.be/andere/de-dochter-van-de-dichter-van-het-klavier/

Polina Chernova, Eerste gedeputeerde prov. Antwerpen Luk Lemmens, Andrea Durlet en Kiyotaka Izumi

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord