Kali Limenes – De bewogen tochten die naar Goede Havens leiden

by Knopskaya

Het is een tijd die we nooit  eerder mochten beleven. We moeten allemaal noodgedwongen binnen zitten om niet ziek te worden of niemand anders ziek te maken. Maar wat wanneer jij zelf ziek bent, in quarantaine moet blijven en de rest van de wereld door blijft gaan met het gewone leven? Het overkwam auteur Dimitri Cools (geb. Herentals, 1974), die als jonge kerel met open armen naar de wereld had moeten kunnen staan. In plaats daarvan kreeg hij lymfeklierkanker. Het veranderde zijn leven. Wat zijn leven evenzeer veranderde, waren zijn reizen naar Kreta die hij na zijn genezing ondernam. Intussen werd het een tweede thuis. Al deze factoren samen, vormden de basis voor zijn debuutroman, Kali Limenes – Goede Havens.

De feiten in de roman zijn fictie, toch is het hoofdpersonage, Dimitri, gebaseerd op Cools’ eigen leven. Hoe voel je je wanneer je kanker hebt, denk je over de dood, kan je nog plezier hebben? Of verpest dat “kutdrankje” eerder letterlijk je dag. Cools neemt geen blad voor de mond. Hij beschrijft niet alleen de beleving van het hoofdpersonage, maar eveneens van zijn medepatiënten. Verder neemt de roman ons samen met de hoofdpersonages naar Kreta, waar andere medehoofdpersonage(s) een ander aspect van Cools’ leven belichten. Ze verpersoonlijken al wat voor de auteur de kleine dingen zijn die uiteindelijk zijn grote geluk betekenen, daar waar hij thuiskomt, als in een Goede Haven.

Cools is van opleiding meester in de Beeldende Kunsten, schrijven was een uitdaging. Al langer dan twee decennia liep hij rond met een verhaal dat hij aan de wereld kwijt moest. Of hij nog zal schrijven, weet hij niet. Gezien de oprechtheid van het verhaal, waardoor de lezer er mee wordt ingezogen, en het feit dat een derde druk zich nu reeds opgedrongen heeft, hopen wij echter van wel.

Neem er een lekkere Griekse wijn bij en zo’n typisch aarden potje olijven, droom weg zonder blind te zijn voor het echte leven.

Papieren versie en E-book kunt u hier aanschaffen:

https://www.agios-ilios.com/shop

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord