Ondergang De val van Habsburg in de Nederlanden (1648-1815) door Edward De Maesschalck

by Knopskaya

Edward De Maesschalck is doctor in de geschiedenis en auteur van vele publicaties over de vaderlandse geschiedenis o.a. De graven van Vlaanderen en de Bourgondische vorsten neemt ons wederom mee op een boeiende reis die de periode beslaat van 1648 tot 1815 door de Nederlanden. Hij weet als geen ander uit te leggen welke rampen, oorlogen het land teisterden.

In de geschiedschrijving van de Zuidelijke Nederlanden (het latere België) blijft de periode sinds de afscheiding van Nederland tot de slag bij Waterloo onderbelicht.

Toch stammen de mooiste gebouwen uit ons land vooral uit deze periode. In die jaren verdubbelde de bevolking haast, werden de meeste grote steenwegen aangelegd, en bloeiden de kant en katoenindustrie, ontstonden de eerste steenkoolbekkens en werd de intensieve landbouw een voorbeeld voor heel Europa. Maar de traditionele rijkdom van de Zuidelijke-Nederlanden wekte de na-ijver van onze buurlanden op.

 

In zes verschillende hoofdstukken belicht Edward De Maesschalck deze zeer interessante geschiedenis van de Lage Landen en belicht alle facetten die belangrijk zijn van de val van Habsburg in de Nederlanden.

In de laatste katernen vind u een handig overzicht van de stambomen van het huis Habsburg (want soms zie je tussen de bomen het bos niet meer) die het lezen vergemakkelijk maken van dit nu al standaard naslagwerk.

Ondergang De val van Habsburg in de Nederlanden (1648-1815) door Edward De Maesschalck verscheen bij Uitgeverij Davidsfonds in een geïllustreerde paperback editie blz 431 prijs € 29,99 verkrijgbaar in de betere boekhandel en online.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord