Politieke geschiedenis van België – Lectrr

by Klaas Chielens

Bijna 10 jaar is Lectrr de huiscartoonist van De Standaard. Daarnaast is de cartoonist ook actief op sociale media met zowat dagelijks een nieuwe cartoons. Lectrr is niet vies van wat maatschappijkritiek en z’n twitter account is het volgen zeker waard.

In “De geschiedenis van België” geeft Lectrr een overzicht van 10 jaar Belgische geschiedenis. Het reilen en zeilen van de Belgische politiek wordt op de (grove) korrel genomen. Meer dan 300 pagina’s aan cartoons nemen je mee naar de eindeloze regeringsonderhandelingen, discussies om en rond het koningshuis, hete hangijzers rond migratie, klimaat, digitalisering, enzovoorts.

Het boek is naast een interessant naslagwerk van Lecttr ook een mooie weergave van wat er de afgelopen tien jaar gebeurde in ons land. Marc Reynebeau voorzag elke cartoon van duiding en commentaar waardoor het boek niet enkel een visuele kroniek wordt maar ook eentje waarin je grasduinend kan lezen over de meest belangrijke nieuwsfeiten van de afgelopen tien jaar.

Met “De Geschiedenis van België” krijg je een mooie verzameling van de beste politieke cartoons van Lecttr in huis van de afgelopen 10 jaar. Het boek werd uitgegeven bij Borgerhoff en Lambrerigts en is te koop in de betere boekhandel.


* In niet corona tijden plaatsen we graag een link naar online boekenwinkels. Op dit moment hebben we liever dat u de lokale boekhandel steunt.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord