Snoecks 2020

by Klaas Chielens

Een van de mogelijke covers van Snoecks 2020. Foto: Martine Gutierrez

Het najaar is in volle gang; de dagen worden korter en ’s ochtends is het alweer donker bij het opstaan. We stoppen nog wat hout in de kachel en genieten van het gezellige houtvuur nu dat nog kan. Buiten kleuren de bladeren langzaam herfst en er waait al wel eens een venijnig koude wind door onze net iets te dunne kleren. Het najaart en herfst en dit is het seizoen waar ook getrouw Snoecks Almanak in de boekenwinkel opduikt.

Verhalen

Snoecks 2020 laat zich ook weer kennen als bundel van verhalende reportages. Niet de reportages die inspelen op de ‘hic und nunc’ maar die meanderen langs de verschillende kanten van het bestaan en de menselijke geest. Een zoektocht die leidt naar de randen van de maatschappij, naar verlaten dorpen, duistere steden en achterbuurten. Ierland, Duinkerke, Vermont, Alaska, Blackpool, Tsjetsjenië, … van het verre Oosten tot het soms al even ver van ons bed liggende Westen.

Je koopt Snoecks 2020 bij de betere boekhandel en uiteraard ook op bol.com.

Fotografie

Snoecks is, net zoals het altijd is geweest, een boek met prachtige fotografie. Snoecks 2020 is daarin geen uitzondering; je vindt er een schare aan topfotografen met topfoto’s in terug. Ook hier variëren de onderwerpen.De Palestijn Taysir Batniji (foto op achtergrond)  bracht de Palestijnse diaspora in de VS in beeld aan de hand van portretten van zijn familie. Jonas Bendiksen portreteerde niet een maar verschillende messiassen, elk van hen, uiteraard, de ware. Zelfbewust schoonheid met Justine Tjallinks, Honderdjarigen in beeld gebracht door Karsten Thormaehlen, tribal tattoo’s met Peter Bos achter de camera.  maar ook nog honden, geiten, stopmotion scenes, larp-spelers, en veel meer.

Rode oortjes

Zoals altijd is er ook plek voor het artistieke lichaam in Snoecks. Net zoals toen ik met rode oortjes Snoecks bekeek als tiener-zonder-internet, is ook nu het vrouwelijke naakt in beeld gebracht door een schare van fotografen.

9Mouth (foto achtergrond) is een jonge Chinese fotograaf; Carla van de Puttelaar gaat Rembrand achterna in een spel van licht en duister. An-Sophie Hombroukx speelt met vrouwenlichamen in een zwart-witte setting, compromisloos. Harry Fayt zorgt met onderwaternaakt voor een van de covers van Snoecks 2020.

Koop Snoecks echter niet enkel voor het naakt, dat zou zonde zijn.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord